zondag 31 juli 2011

Geboortekaartje

Hallo allemaal,

Na een heerlijke vakantie op de sprookjescamping in Hardenberg en nog een weekje vakantie thuis ben ik er weer. Hopelijk hebben jullie ook een leuke vakantie of genieten jullie er nu nog volop van. Ook al zit het weer helaas een beetje tegen. Wij hebben ondanks alles toch een hele leuke vakantie gehad en ik kan echt iedereen met kleine kinderen tot ongeveer 8 jaar aanraden om naar deze camping te gaan.  Het was echt zo ontzettend leuk! Ze organiseren daar echt van alles voor kinderen en allemaal in de sprookjesstijl. Op deze foto doet mijn zoon zelfs mee aan de voorstelling, die daar iedere dag voor het slapen gaan wordt gehouden. Hij was één van de botterikken die de botterbaas heeft geholpen. Ooo, wat was Lars trosts dat hij mee mocht spelen en ik was als moeder natuurlijk ook heel trots op hem omdat hij dat durfde.


Onze dochter Merle was en is nog steeds een grote fan van Hanna de Heldhaftige. Ze heeft het nu nog iedere dag over Hanna. Hier een leuke foto van Merle en Hanna.



De kids hebben het zo ontzettend naar de zin gehad dat we zelfs overwegen om volgend jaar weer naar deze camping toe te gaan. Ik heb in ieder geval weer foto's genoeg om voorlopig weer heel veel te kunnen scrappen. Hahaha.
In onze laatste vakantieweek thuis heb ik heel af en toe de scrapspullen weer tevoorschijn gehaald. Voor de buren van mijn ouders heb ik dit geboortekaartje gemaakt.



Het kaartje heb ik gemaakt in de kleurtjes van het geboortekaartje, grijs en paars gecombineerd met roze natuurlijk. Tja dat kan niet anders met de komst van een meisje. Het papier wat ik gebruikt heb had ik al een hele tijd in huis maar ik vind het echt zooo mooi. De roze voetjes heb ik gekregen van Cynthia nadat ik een candy had gewonnen. Nu komen ze goed van pas. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Groetjes Mirande

donderdag 14 juli 2011

Nog een lay-out


Hoi, hoi,

Ik ben twee en zeg tegen alles nee, dus mam bemoei je er niet mee!
Dat is de tekst die ik heb geschreven op het labeltje achter de foto. Mijn dochter ziet er vaak erg schattig uit maar ze heeft ook een hele andere kant. Die is te zien op deze foto.
Ach, zo is ze eigenlijk ook best lief!
Ik heb voor deze lo papier gebruikt, waar ik al vaker mee gewerkt heb. Met de laatste restjes papier heb ik deze lo nog kunnen maken.
Ik ga nu maar eens even lekker bij jullie rondkijken. Fijne avond nog.
Groetjes Mirande

donderdag 7 juli 2011

Zwanger

Hallo allemaal,

Bedankt voor de leuke reacties op mijn verhaal over juf Withof.  Ik kan er zelf ook wel om lachen.
Ik wil alle nieuwe volgers van harte welkom heten om mijn blog. Wat leuk dat jullie mijn blog gevonden hebben en het de moeite waard vinden om af en toe even een kijkje te komen nemen. Ik heb bij alle nieuwe volgers geprobeerd om ook een bezoekje te brengen aan jullie blog maar bij sommigen lukt dat om de en of andere reden niet. Dat ligt vast aan mij of heeft iemand een tip hoe ik wel op deze blogs kan komen. Willen de nieuwe volgers een keer via een reactie doorgeven willen geven waar ik jullie blog kan vinden? Ik vind het altijd leuk om ook even bij jullie te kijken.


Twee weken geleden belde mijn vriendin/collega op om te vertellen dat ze zwanger is van haar tweede kindje. Ontzettend leuk nieuws waar ik graag een kaartje voor wilde maken. Door alle drukte was het daar nog niet van gekomen tot deze week. Op het blog van Boukje vond ik een tutorial van een slidingkaartje. Ik ben er direct mee aan de slag gegaan en dit kaartje is het resultaat.


Ik heb de basis gemaakt van craft en het verder aangekleed met papier van Maja. Het blijft echt zoo mooi papier. Het stempeltje hoort eigenlijk bij de kerstcollectie maar de dikke buik van dit poppetje kan ook wel door voor een zwangere buik vind ik. Het afdrukje heb ik met een nestabilitie uitgesneden en de rand heb ik bewerkt met stickels. Het stempeltje van Liefde achter het stempeltje heb ik geleend van Peggy. Bedankt Peg, dat ik deze even mocht lenen. Ik was eigenlijk op zoek naar een stempeltje met de tekst zwanger maar die kon ik niet vinden. Dus heb ik het woord zwanger maar geprint en in een digistamp van Marit geplakt.
Ik vind dit zelf een leuk kaartje geworden en dat vond mijn vriendin ook.

Op de achterkant even mijn eigen naam vermeld.
Ik moet nog steeds op zoek naar een leuke naamstempel. Wie heeft er nog tips voor me?

Ik wens jullie nog een hele fijne dag.
Groetjes Mirande

dinsdag 5 juli 2011

Zwanger

Hallo allemaal,

Bij mij op het werk is er weer een heuse babyboom. In één week tijd vertelden twee collega's dat ze zwanger zijn. En ze zijn ook nog bijna tegelijk uitgerekend. Hoe plan je dit? Ach ja, dit plan je niet maar het is wel ontzettend leuk. Voor mijn collega Liza heb ik dit kaartje gemaakt. Ik heb papier van Eline gebruikt. Ik had dit blok met papier al heel lang in huis maar er nog nooit wat meegedaan. Nu kwam het dus goed van pas. De bruine bloemetjes waren blauw, maar dat kleurtje paste totaal niet bij het papier dus heb ik ze maar met Distress inkt bruin gemaakt.
Ik ben benieuwd wat jullie van dit kaartje vinden. Ik ga nu lekker weer aan de knutsel, heb nog heel wat projectjes liggen, die ik nog af wil maken.
Fijne avond nog en tot snel.
Groetjes Mirande

P.S. GerJanne, bedankt voor je tip. Zoals je ziet maak ik er driftig gebruik van.

zondag 3 juli 2011

Lay-out



Hallo allemaal,

Bedankt voor al jullie leuke reacties op mijn vorige bericht.
Jullie zijn allemaal wel erg nieuwsgierig hoor. Ach ja ,ik herken het wel, dat ben ik zelf ook altijd. 
Tja, het verhaal over de witlof dat is een lang verhaal.  Mijn duo collega, Natasja, houdt erg van allerlei lekkere traktaties. Enkele jaren geleden hebben we een grapje met een jarige uitgehaald. Hij heeft voor mijn collega een komkommer meegebracht als traktatie terwijl de andere juffen een lekkere koek kregen. Ooo, wat baalde mijn collega. Sinds dien plagen we haar hier mee. Afgelopen jaar moesten we groepjes indelen. Ieder groepje kreeg een juf als begeleider. Mijn collega heb ik toen voorgesteld als juf komkommer. Al snel vroegen de kinderen hoe ze mijn mochten noemen en daaruit kwam de naam witlof. Ik had vroeger spierwit haar, net zoals mijn kids nu. Op de middelbare school vroeg ooit eens een jongen aan mij of ik verkering met hem wilde, dat deed hij via een briefje waarin hij schreef : "Hee witlof, wil je verkering met mij?" Dus vandaar de naam witlof. De kinderen kennen dit verhaal ook en hebben er altijd vreselijk veel lol om. En ze noemen ons nu steeds juf komkommer en juf witlof. LOL. 
Maar nu wat anders ik heb weer eens een lo af!
Ik ben een hele tijd geleden al met deze lo begonnen. Maar in eerste instantie vond ik het geen mooie lo. Dus heb ik het weer in de kast gelegd tot... een paar weken geleden. Ik ben de afgelopen tijd erg druk geweest met het schrijven van rapporten. Maar wanneer ik even geen zin had, heb ik scrapprojectjes afgemaakt. Ondanks de drukte ben ik op deze manier toch nog heel productief geweest.
Ik wilde deze lo toch graag afmaken en met mijn nieuwe Tim Holtz stans is het voor mijn gevoel toch nog een leuke lo geworden.
Ik heb de swirls m.b.v een mal en witte inkt op het cardstock getamponeerd. Dat was een hele klus. Daarna heb ik wit cardstock door de cuttlebug gehaald om het bloemtejes motief te krijgen. Over het bloemetjesmotief heb ik heel voorzichtig met een stempelkussen gewreven.zodat de bloemetjes een blauw kleurtje hebben gekregen. Verder heb ik nog een randpons van Martha Stewart gebruikt en een nestabilitie. Ook al ben ik niet helemaal tevreden over deze lo, ik blijf de foto's wel super schattig vinden.
 Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik wens jullie nog een hele fijne zondag. Tot gauw.
Groetjes Mirande