donderdag 23 mei 2013

Dag juf!




Hallo allemaal,

Nog een paar weken en dan zit het schooljaar er al weer op.
Een groot deel van dit schooljaar heb ik met een invalster gewerkt omdat mijn duo collega zwanger was van haar tweede kindje. Door haar zwangerschap is ze veel eerder gestopt met werken dan de zes weken voor de bevalling. Ik vond het geweldig nieuws voor haar, maar ik was wel een beetje benieuwd met wie ik de komende tijd zou moeten werken. Maar wat heb ik geboft met zo'n geweldige invaljuf als collega naast mij. Voor haar wilde ik na al die maanden wel een speciaal afscheidscadeau maken. Ik had weer ergens een mooi mini-album voorbij zien komen, die ik graag na wilde maken. Dus Mirande ging weer vol enthousiasme aan de slag. En ja dit keer heb ik het direct afgemaakt, dat moest ook wel want ik had maar drie weken voordat ze afscheid gaat nemen. Morgen is het al zover. Met een stok achter de deur kan ik echt wel iets direct afmaken hoor.
 
 
 Deze foto's zijn gemaakt tijdens de kinderboekenweek 2012. Het thema was "Hallo Wereld". Mijn groep heeft toen rondom het werelddeel Australie gewerkt. Dus wij gingen samen back packen. Twee leerlingen hadden zich geweldig uitgedost voor de opening. Zo leuk!
 

 
 De basis van dit album heb ik gemaakt van wit cardstock. Alle randen heb ik bewerkt met inkt vintage photo. Van een vel cardstock heb ik een bladzijde gemaakt waarin je drie tags kunt stoppen. Verder heb ik ook bladzijden gemaakt waarin je één tag kunt stoppen. Een album waarin dus heel veel tags verwerkt zijn.
Het papier is al een oude lijn van MME. Het is een lijn met allemaal vrolijke kleurtjes, die heel goed bij mijn tijdelijke duo passen.



 
Ik heb allemaal foto's verwerkt in het boekje. Het zijn foto's waarop staat wat we als groep de afgelopen periode allemaal hebben gedaan met elkaar en dus ook met juf Melissa, zo heet ze. Ik heb alle kinderen gevraagd om telkens een verhaaltje te schrijven, die past bij de foto. Deze heb ik dan weer verwerkt in het boekje. De kinderen zijn heel enthousiast en ik zelf eigenlijk ook wel.


 Voor alle onderwijsmensen heb ik speciaal een foto gemaakt van deze bladzijde. Wij werken op school met opbrengst gericht werken en gebruiken daar een cockpit bij. In de cockpit worden verschillende groepsdoelen verwerkt waar we die periode mee aan het werk gaan. In de cockpit hangen verder de groepsregels, een groepsfoto, de verjaardagenkalender en onze missie (die hebben de kinderen samen gemaakt aan het begin van het schooljaar).
 
Helaas was het maken van de foto's best een lastige klus.
Het was erg donker weer waardoor ik de flitser moest gebruiken en hierdoor zijn de foto's niet zo heel mooi geworden. Maar de grote lijn van het boekje is jullie denk ik wel duidelijk.
 
 
Wat vinden jullie van dit afscheidsboekje?
Groetjes Mirande

zondag 19 mei 2013

Beterschap!

Hallo allemaal,
 
Voor een collega van Raymond maakte ik dit kaartje. Ze is al een poosje ziek en weet nog steeds niet precies wat ze heeft ondanks vele onderzoeken die ze inmiddels ondergaan heeft. Raymond wilde haar graag een kaartje sturen en aan mij de eer om een kaartje te maken.  
Ik ben dit keer weer door een kaartje van Miranda geinspireerd. Met een aantal cirkels (nestabilitie), enkele stempels, een fine-liner, een scrappersflosje en twee kleurtjes cardstock maakte ik deze beterschapskaart. Het dp is van Maja Design, het zijn restjes die ik nog over had van een mini album, die ik voor mijn dochter gemaakt heb. Deze is bijna af en zal ik jullie binnenkort laten zien.

Tot de volgende keer.
Groetjes Mirande

zaterdag 11 mei 2013

Spelen met tape alá Miranda

Hallo allemaal,
 
Op het blog van Miranda zag ik een enorme leuke post voorbij komen met allerlei mogelijkheden waarop je tape kunt verwerken op een kaartje. Ik vind de kaartjes van Miranda altijd super en dit keer heb ik haar stijl van kaartjes maken maar eens zelf uitgeprobeerd. Geweldig en ik vind het helemaal super! Dit is mijn eerste kaartje, die ik maakte met mijn rolletjes tape. Ik heb er nog niet zo veel maar het is toch wel erg handig en geeft inderdaad een leuk effect. Met wat tape, enkele stempeltjes, een fineliner voor de lijntjes aan de randen en een nestabiltie maakte ik deze verjaardagskaart. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en ik kan jullie echt aanraden om eens een kijkje bij Miranda te gaan nemen. Wie weet doen jullie net zoveel leuke ideetjes op dan ik. Ik wens jullie alvast een fijne zondag en tot snel want ik heb nog enkele kaartjes alá Miranda gemaakt.
Groetjes Mirande

dinsdag 7 mei 2013

Hoera Lynn 10 jaar!

 
Hallo allemaal,
 
O, wat is er weinig van mijn voornemens terecht gekomen in mijn vakantie. Inmiddels ben ik alweer twee dagen aan het werk, tja wij hebben helaas maar een weekje vakantie terwijl veel scholen toch echt twee weken vrij hebben. Ik heb in de vakantie wel lekker genoten van een heerlijke weer en ben veel buiten geweest. Daarnaast heb ik ook wel gescrapt maar niet geblogd. Soms moet je keuzes maken en aangezien ik nog een aantal dingen echt op tijd af moet hebben is het scrappen toch echt voor het bloggen gegaan. Ik hoop dit weekend weer even bij jullie langs te komen. Nu even over mijn kaartje.
 
Voor het dochterje van onze vrienden maakte ik deze verjaardagskaart. Mijn schoonzus heeft een hele mooie Ariël taart voor haar gemaakt. Dus wilde ik ook een verjaardagskaart in Ariël stijl maken. Ik heb hiervoor twee Magnolia's gebruikt, die ik heb ingekleurd met Derwent potloden. De stempels heb ik over elkaar heen geplakt, Ariël zit als het ware in de schelp. Met wat mallen van Crealies heb ik geprobeerd om zeewier en waterplanten te maken. In deze planten heb ik wat bloemen laten groeien en wat zeesterren. De sterren zitten aan een ijzerdraadje waardoor ze wat naar voren komen. Ik weet niet zeker of dit op de foto wel helemaal goed te zien is. Het dp is al heel erg oud en komt uit mijn restbak, dus geen idee van welk merk het is.
 
 
Het is een labelkaart die in een soort standaardje staat. Ik vond het wel een leuk modelletje, die ik nog niet eerder gemaakt heb. Ik zie alleen dat het labeltje op de foto niet helemaal recht in het standaardje staat, maar misschien is het jullie niet eens opgevallen. Verder heb ik  nog wat tekststempels gebruikt en bij de tekst van harte gefeliciteerd heb ik geprobeerd om er een soort golfje van te maken. Bovenaan het labeltje heb ik wat golflintjes gebruikt en een bedeltje in de vorm van een schelp. Met een Tim Holtz mal heb ik haar naam en haar leeftijd gemaakt. Daarna heb ik nog wat licht blauwe plakparels gebruikt en toen vond ik het kaartje wel af.
 
Aan de achterkant heb ik op het labeltje een soort zakje gemaakt waarin ik het geld heb verstopt. Ik vind het zelf wel een vrolijke Ariël verjaardagskaart geworden en wat vinden jullie ervan?
  
Ik wens jullie nog een hele fijne avond en tot de volgende keer, hopelijk dit weekend.
Groetjes Mirande