dinsdag 16 augustus 2011

Geboortedoos


Hallo allemaal,

Allereerst wil ik jullie bedanken voor de leuke reacties op mijn hart. Ik lees alle reacties altijd met veel plezier. Ik heb er inmiddels ook weer een aantal nieuwe volgers bij. Leuk hoor dat jullie mijn blog gevonden hebben. Zodra ik weer wat meer tijd heb kom ik ook een kijkje nemen op jullie blog.
De eerste slaapkamer is inmiddels bijna af. Moet nog een klein stukje behangen, daarna flink soppen en opruimen maar het eind van klusproject 1 is in zicht.
Voordat ik begon met klussen heb ik deze geboortedoos gemaakt.
Jaaa, hij is nu echt af. Wat een klus was dit zeg om te maken. (Ja Marion, het heeft even geduurd maar hier is ie dan.Ik ben wel erg benieuwd wanneer ik die van jou kan bewonderen. hihihi) Ik ben er echt heel lang mee bezig geweest. Maar nu de geboortedoos voor Merle af is ben ik echt wel trots op mezelf en het resultaat.
Ik heb een tijdje geleden een theedoos gebruikt om daar een geboortecadeau voor een vriendin van te maken. Daarna ontstond het idee om een geboortedoos te maken. Het idee was er dus al heel lang maar de uitvoering tja dat duurt altijd even.



De doos is een grote theedoos van de Xenos (helaas zijn ze bij ons in de buurt niet meer te koop, ik weet niet wie ik daar nu de schuld voor moeten geven hahaha). Ik heb de vakjes eruit gehaald. De doos heb ik beplakt met Maja Design papier. De letters, het hartje en de bloemen op de voorkant heb ik met de cricut gemaakt. In de doos zit een tandendoosje, deze is gemaakt van een houten doosje die ik ook bij de Xenos gekocht heb. In dit doosje kan Merle haar melktandjes bewaren.
Ook heb ik een mini album in de doos gestopt. In dit mini album zitten foto's uit haar eerste jaar, van iedere maand één foto. Dit boekje zal ik in mijn volgende post uitgebreider laten zien.


Aan de binnenkant van de deksel een mini enveloppe gemaakt waar ik een kaartje in gedaan heb met een persoonlijke tekst voor mijn dochter. Verder zitten de eerste kleertjes, haar eerste jurkje, het eerste knuffeltje, het geboortekaartje en de eerste slofjes in de geboortedoos.
De doos staat op de slaapkamer van Merle. Ze is er nu helemaal blij mee, nu maar hopen dat ze er later ook nog eens in kijkt.



Bedankt weer voor het langskomen en tot de volgende keer.

Groetjes Mirande

15 opmerkingen:

  1. Jaaaaaaaa hier is die dan eindelijk. Hij is zo leuk geworden. Ik heb hem natuurlijk al van onder tot boven bekeken. Super joh. Ik kan me voorstellen dat Merle er blij mee is. Eigenlijk kan het ook niet anders gezien de kleur "ROZE"!!
    Ik had vanavond ook een begin willen maken met mijn geboortedoos, maar nee heb het toch maar weer weggelegd. Heb even geen tijd voor zo'n groot project. Komt nog wel. Er liggen nog genoeg andere dingen op zolder...hih.
    Tot gauw. Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow wat een prachtige doos voor Merle...help het schooljaar begint en ik wil nog zoveel doen..dit is ook gaaf voor ieder kind!
    Ik heb even je berichtjes gezellig bijgelezen...schitterend dat hart voor op de nieuwe slaapkamer! Wat zijn jullie druk bezig zeg!
    Hier komen ook een keer nieuwe kamers voor de puberkids maar ze gaan zelf helpen hum...
    Dank voor je leuke berichtje en succes met het klussen en school. Morgen ga ik weer eens kijken hoe wij onze 35 kleuters komend schooljaar gaan verwennen.
    Groetjes Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oooohhhh wat schitterend!!!!!! En wat een ontzettend leuk idee om dat zo te doen, dat zal ze vast en zeker later ook ontzettend leuk vinden om te bekijken!!! Echt schitterend!!!!!!!!

    gr. arjette.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat prachtig is dat Mirande !
    Die doos zal zeker nog heel vaak bekeken worden, leuk he al die kleine spulletjes in het roze !
    Nog goed klussen !
    Liefs
    Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is deze geboortedoos voor Merle gaaf geworden Mirande! Echt heel erg mooi. Het papier is er perfect voor. Ik ben benieuwd naar de uitwerking ook van het boekje. Leuk idee om een envelopje te maken met iets liefs erin geschreven. Nog even en dan mag ik er ook weer een maken! ;-)) Succes met klussen nog. Groetjes, Linda.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig gemaakt en wat een mooi kado voor je dochter! Hier zal ze later als ze zelf ooit mama wordt zooooo veel plezier van hebben! Mmmm... moet ik misschien ook maar voor mijn twee draken maken! ;)
    Liefs, Marit.
    ..:: xXx ::..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. schitterend! prachtig idee, inderdaad je mag trots zijn op je creatie....super.
    zo persoonlijk weer.
    de eerste dingetjes. die blijven waardevol.
    groetjes Dora

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw wat mooi.
    Wat een fantastisch idee om zo een geboorte doos te maken.
    Het papier is ook zo ontzettend mooi en mooi om de doos gemaakt.
    Ik ga gelijk ff bij ons bij de Action kijken hihihihi.

    Liefs, Lieb

    p.s succes nog met verder klussen

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een super mooie en originele herinneringsdoos met de eerste babyspulletjes. Een waardevol cadeau voor je dochter! Prachtig gemaakt, Mirande!
    Groetjes, Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Mirande,

    nou, dit is echt een prachtig aandenken voor Merle. Zeker voor later. En het papaier past zo perfect bij de meisjesspulletejs die je voor haar hebt bewaard! Ik vind het een heel erg mooi idee en vind het gewoon jammer dat ik dat nu niet meer kan doen voor mijn kinderen. Misschien ooit voor mijn kleinkinderen, hihihi. Heb ik alvast een idee! Nu hebben ze bij mij een album vol foto's, kaartjes, uitnodigingen etc. Is ook leuk, natuurlijk.
    Ben benieuwd naar je knutselkamertje....Zal ruimte geven in je woonkamer ;-))
    Succes ermee in je vrije dagen.

    Groetejs,

    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ohhh wowww,wat is dit allemaal schitterend gemaakt.
    Mooi papier heb je gebruikt,leuke details.
    Ze waren er zeker heel blij mee.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wauwwww als ik dit dan zie denk ik oooohh moet gauw die van mij eens af gaan maken want dit is wel heeeel erg leuk!!
    volgende week afspreken is goed, hoor wel wanneer je kan!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wat ontzettend mooi gemaakt zeg! En heel speciaal natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mirande, wat prachtig! Hier is ze over een aantal jaar héél erg blij mee!
    Groetjes Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ooh echt helemaal fantastisch! Wat een superleuke herinnering voor later!
    Groetjes Nicolet

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog. Ik vind het erg leuk om al jullie reacties te lezen en het werkt voor mij enorm motiverend om nog meer creaties te maken. Bedankt voor je bezoekje en hopelijk tot snel.
Groetjes Mirande