maandag 26 september 2011

Geboortedoos voor Lars




Hallo allemaal,
Ik wil jullie eerst bedanken voor alle leuke en lieve reacties op mijn geboortekaartje. Ik vind het altijd superleuk om te lezen.
Tja ondanks alle kluswerkzaamheden ben ik de afgelopen weken toch af en toe ook wel even met de scrapspullen bezig geweest. Ik heb voor onze zoon Lars ook een geboortedoos gemaakt. De plannen en het papier waren er al heel lang maar hier is dan ook de uitvoering. Het was weer een superklus om te maken maar wel heel erg leuk.


De theedoos (afkomstig van de Xenos) heb ik beplakt met papier uit de lijn "Stella and  Rose Hattie" van My Minds Eye. Echt een leuke lijn voor jongens vind ik zelf. Ik heb op de bovenkant van de doos een kant en klaar label met de tekst "remember" gebruikt. Deze hoort ook bij deze papierlijn. De letters en de sterren heb ik gemaakt met de cricut.
De zijkant van doos heb ik verder niet versierd omdat ik het papier op zich al mooi vind. Ik vond het niet zo'n goed idee om bij een jongensdoos te werken met bloemen en vlindertjes. Dus vandaar vrij basic.
In de doos zit weer een tandenpotje, de eerste kleertjes, het geboortekaartje, de eerste slofjes en het ziekenhuismutsje. Het tandenpotje heb ik gemaakt van een rond houten doosje (ook van de Xenos). Deze heb ik ook beplakt met papier. En inmiddels kan de eerste tand van Lars er ook al in want zijn eerste tand is eruit.
In de doos zit ook weer een foto album met de foto's uit het eerste jaar. Dit album zal ik jullie in de volgende post laten zien.



De binnenkant van de doos heb ik helemaal beplakt met papier. Ik heb in de deksel een grote ster geplakt met daarop de tekst "a star is born". Verder heb ik een envelopje gemaakt met daarop een foto. In het enveloppe heb ik een persoonlijke tekst voor Lars geschreven.
Ik ben benieuwd wat jullie van mijn  tweede geboortedoos vinden. Hij ziet er heel anders uit dan de eerste, maar ook deze doos vind ik zelf erg mooi.
Ik ga nu nog even lekker rommelen op mijn nieuwe scrapkamer. Ooo, wat heb ik toch onwijs veel spullen en wat is het ontzettend moeilijk om alles netjes en geordend op te ruimen. Ik ben al best ver maar nog lang niet klaar!!!!!
Hieronder een klein stukje van mijn scrapkamer met mijn nieuwste creaties waar ik al wel heel tevreden over ben. Wanneer ik helemaal klaar ben zal ik jullie wat meer foto's laten zien.

Ik wens jullie nog een hele fijne avond en tot de volgende keer.
Groetjes Mirande

17 opmerkingen:

  1. Woh Mirande, wat is dit super gaaf gemaakt.
    Wat een werk heb je eraan gehad om dit te maken.

    Lieve groetjes Sieta

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterend Mirande! Toen mijn kinderen klein waren, was ik nog zo niet aan de knutsel, dus dit heb ik allemaal niet gemaakt. Maar ik doe dit zeker later als ik kleinkindjes zal hebben!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Miran,

    wat een prachtige geboortedoos voor Lars! Ondanks dat het niet met bloemen is, wat ik ook wel logisch vind voor een jongen, is het echt een plaatje. Lekker stoer! Wat waardevol voor later.....
    En dan je hobbykamer....heb je meer spullen dan dat je dacht? Hihihi, 'k denk het eigenlijk wel. En kom je nog dingen tegen die in een vergetelhoekje zaten? Dat zijn vaak leuke dingen. Die kunnen je inspireren!
    Ben benieuwd naar het fotoalbum.

    Groetjes en tot gauw!

    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. lijkt me best lastig om een doos voor een jongen te maken. Ben zelf gewend aan veel bloemetjes, krulletjes etc ;)
    maar hij is echt heel mooi geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat is je doos mooi geworden, echt een hele mooie herinnering voor hem.
    en wat een goed idee om zoiets te maken
    van mijn oudste twee kinderen heb ik eigenlijk helemaal niets meer en de herinneringen van mijn jongste zitten in een gewone saaie doos. misschien moet ik hier ook maar eens wat mee doen.
    je hebt me op een idee gebracht
    groetjes ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook deze doos voor Lars is echt fantastisch mooi geworden! Zo lief a star is born en precies zo'n foto heb ik ook nog van mijn inmiddels 17 jarige zoon. Gaaf dat papier voor een jongen ook op dat doosje en yes al de eerste tand er in!
    Bedankt voor je lieve reaktie, ik lig inmiddels in de 100ste houding met been omhoog en icepack erom op mijn bed. Vanmiddag is de huisarts geweest de beginkuur is vervangen door een sterkere dus hopelijk gaat dat werken.
    Mijn vingers kriebelen om weer dingen te gaan maken maar daar moet je teveel voor lopen ...grrr moeilijk mag niet..ik hink alleen naar toilet met `kruk.
    Gelukkig is het nog wel super weer deze week, geniet er van.
    Lieve groetjes Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat leuk!!! schitterend gemaakt. erg leuk die tandendoosje.
    wat een werk....prachtig herinnerings creatie!!
    groetjes Dora

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw Miran, wat goed van je dat je hem nu hebt afgemaakt. Hij is echt zoooo ontzettend mooi. Lekker stoer ook met dat prachtige papier!
    Ooh ik moet die van mij ook echt binnenkort af gaan maken. Als je dit nog leest.....mag ik van jou de babystempels lenen, zo ja, wil je ze dan meenemen naar school morgen..anders bel ik je nog hoor.
    Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ooohh wat is die mooi!!! Stoer en lief tegelijk! Geweldig gemaakt! Wat een lief mannetje zeg, schitterende foto's!!

    gr. arjette.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat knap Mirande, misschien dat ik daar ook nog wel eens aan begin, als ik dat zo bij jou zie !
    Liefs
    Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een super mooie doos heb je gemaakt, prachtig papier! Echt een hele leuke herinnering voor later. helemaal geweldig!!
    groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat schitterend gemaakt Mirande.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat is dit mooi geworden Mirande! Heel erg gaaf hoor. Ik ben wel benieuwd naar je scrapkamer hoor! En natuurlijk naar het boekje. Groetjes, Linda.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat heb je dit weer geweldig gemaakt Mirande.
    Zo knap allemaal zulke leuke details.
    Wat een pronk stukje is dit weer geworden.
    Iets wat je blijft koesteren.
    Net als je kids.

    Liefs, Lieb

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Bedankt voor je lieve reactie op mijn blog !!!
    Heb net je geboortedoor zitten bewonderen, echt super knap en een heeeel erg leuk idee !!!

    Grtjs Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Mirande,
    Daar ben ik nog even dank voor je lieve reaktie echt fijn dat mensen mee leven.
    Geniet samen met Lars en Merle van het heerlijke weer deze dagen!
    Lieve groetjes Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wow, wat is dit ontzettend gaaf gemaakt!
    Maak je dit ook in opdracht, of geef je workshops?

    Groetjes, Anne

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog. Ik vind het erg leuk om al jullie reacties te lezen en het werkt voor mij enorm motiverend om nog meer creaties te maken. Bedankt voor je bezoekje en hopelijk tot snel.
Groetjes Mirande