vrijdag 20 januari 2012

Afscheidsboek



Hallo allemaal,

Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor alle leuke reacties die ik gekregen heb op mijn afscheidskaartje voor GerJanne. Dat was maar een heel klein projectje. De afgelopen weken ben ik bezig geweest met een veel groter project. Ik heb voor GerJanne dit afscheidsalbum gemaakt.
Zij is per 1 januari ergens anders gaan werken.
We wilden haar niet met lege handen laten vertrekken en hebben als collega's haar dit boek aangeboden. Ik heb aangeboden om dit boek te maken. Het was een heel karwei maar zo enorm leuk om te doen.  En het is nog veel leuker om te horen hoe blij GerJanne er mee is. Dat zorgt toch voor een heel blij en tevreden gevoel.




Ik heb dit boek gemaakt door 8 verschillende pagina's aan elkaar te plakken zodat er ook vakjes ontstaan waarin je labeltjes kunt schuiven.  De pagina's zijn allemaal uitklapbaar. Achter de groepsfoto zitten de leerkrachten verstopt die in de desbetreffende groep werken. Op sommige pagina's staan ook andere personeelsleden, zoals onderwijsassistenten en concierges.
Zij verdienen ook een plekje in dit afscheidsalbum.
De omslag heb ik gemaakt van boekbinderslinnen en wat dikker board.


Alle collega's moesten uiteindelijk een persoonlijke tekst op een labeltje schrijven.  Bij sommige collega's zit het labeltje met de persoonlijke test achter de eigen foto verstopt omdat ik anders te weinig ruimte had. Voordat GerJanne het boek gekregen heeft hebben alle collega's het boek nog even bekeken.  Iedereen was erg verbaasd over wat ik gemaakt had. Een collega vroeg zelfs waar ik het album gekocht had. Hij was helemaal verbaasd dat ik alles zelf gemaakt heb. Zo leuk om eens aan andere mensen te laten zien en te vertellen wat scrappen nou precies is. Alleen een collega denk dat ik elke avond aan het scrubben ben. Hij begrijpt het allemaal nog niet zo goed maar ja hij is dan ook al wat ouder. hahahaha.



Ik heb niet alle pagina's laten zien omdat ik niet weet of alle collega's dit zo prettig vinden. Daarom laat ik jullie maar enkele pagina's zien.
Voor dit boek heb ik de papierlijn Happy Together gebruikt Verder heb ik gewerkt met drie kleuren cardstock. Ik heb alle randjes geinkt met distress inkt; vintage photo . Idere pagina heb ik versierd met bloemen, die ik gemaakt heb met een creatable van Joy en de swirls zijn van Marianne Design. Bedankt Patricia, dat ik deze nog even een keertje van je mocht lenen.
Alle labeltjes heb ik voorzien van lint waardoor het wel een speels effect krijgt.

De basis van het boek heb ik wederom met papier van Jolanda gemaakt. Jolanda nogmaals bedankt er zullen nog vele creaties volgen met het papier wat ik van je gekregen heb.  
Ook met de nieuwe lading gekleurd papier ben ik erg blij.
Ik ben erg benieuwd wat jullie van dit afscheidsboek vinden. Het was echt weer een enorme klus en er zitten weer veel meer uurtjes in dan ik in eerste instantie gedacht had. Maar ach ik ben zelf wel heel erg tevreden met het resultaat. Er zijn zelfs enkele collgega's die al aangekondigd hebben dat ze ook zo'n boek willen hebben mochten ze ooit weg gaan. Nou voorlopig vind ik het wel weer even welletjes en hoop ik dat de rest van mijn collega's maar gewoon lekker blijven.

Ik ben op dit moment met wat mini albums bezig, dus de komende tijd zal ik wat minder posten omdat het maken van zo'n album nu eenmaal veel meer tijd vergt dan een kaartje. Maar ach zo af en toe zal ik tussendoor vast ook nog wel eens een kaartje posten. Ik zie op dit moment zoveel leuke dingen voorbij komen. Mijn hoofd loopt over van de ideetjes.
Tot de volgende keer.
Groetjes Mirande

19 opmerkingen:

  1. Jeee, wat een werk zeg! Maar het resultaat is dan ook wel helemaal geweldig!
    Groetjes Diana.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waaw, dat heb je geweldig gescrubt!! hahahaha. Wat een dijk van een kado!! Ik weet hoeveel werk een album is!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetje wat is dit gaaf en geweldig mooi gemaakt!! Snap wel dat er meer collega's zo'n schitterend herinneringsboek willen hebben als ze weg gaan:)) Ben benieuwd wat je nog meer voor ons in petto hebt......

    Groetjes, Marijke en Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Miran, ik heb gezien hoeveel uren er in dit boek zitten, want je hebt hier vaak aan gewerkt toen ik bij je was. Maar hij is dan ook heeeel erg mooi geworden. Zoveel leuke vakjes en labeltjes enzo. Een superproject voor een supercollega, daar wil je wel tijd in stoppen toch!!
    Fijn dat iedereen zo enthiousiast heeft gereageerd, maar dat kan ook eigenlijk niet anders.
    Wij gaan nu snel een avondje prikken he, dan krijg je je kadootje...wat zou dat nou zijn???
    Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw een prachtig album Mirande!
    Daar is Ger-janne heel blij mee dat las ik al op haar blog.
    Leuk om je collega's eens te laten zien wat je hobby is en inderdaad niet iedereen weet wat scrappen is haha hoe komen ze ook op dat woord?
    Dit mooie boek heeft je veel tijd gekost maar geeft ook veel voldoening om dat voor een super collega te doen.
    Ger-janne heeft me het verhaal van het potlood al gestuurd lief hoor!
    Ik ga nu eens snel volger bij haar worden en haar blog verder bekijken.
    Succes met je mini albums, ben heel benieuwd!
    Fijn weekend,
    lieve groetjes Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jeetje wat super Mirande, geweldig hoor dat je dit grote project gemaakt hebt! Dat doe je idd alleen als je zeker weet dat t gewaardeerd wordt.... Hier zitten nogal wat uren werk in maar het resultaat mag er zeker zijn. Je hebt ook ontzettend mooi papier gebruikt hiervoor. En ook nog al die persoonlijke woordjes, echt GEWELDIG! Kan nog wel heel wat meer superlatieven gebruiken... haha. Veel succes met de mini-albums. Leuk werk maar idd het kost veel tijd. De laatste tijd ben ik veel kaartjes aan het maken, heb het idee om binnenkort ook weer eens wat scrap-projectjes te maken. Lekker scrubben haha, lachen he?! Vast een compliment: hij vind dat je er zo jong uit ziet dat je vast iedere avond scrubt ;)
    Fijn weekend,

    Annika

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een huzarenwerk maar oh zo prachtig en zo'n mooie en blijvende herinnering! Jij verdient een dikke pluim meid!!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat zal ze onwijs blij zijn met zo´n gave herinnering! Je kan zien dat er met liefde aan gewerkt is. Schitterend.
    Fijn weekend, Nicolet

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauwie Mirande! Dit is mooi zeg! Wat een mooie herinnering is dit voor jou collega en wat een werk heb je hieraan gehad! Helemaal super. Fijn weekend! Groetjes, Linda.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Mirande,

    nou, ik zie dat je gelezen hebt hoe blij ik ermee ben.Ik had het ook echt niet verwacht!! Toen ik het fotoboek van Aniek zag dacht ik wel even: ik hoop dat ze voor mij ook zoiets met foto's hebben gedaan. Maar dit overtrof elke verwachting!!
    Ik heb het gevoel dat ik met woorden je niet genoeg kan bedenken, maar ik denk dat je het intussen wel begrepen hebt!
    Liefs,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow wat een schitterend afscheidsboek, erg origineel.
    En een super mooie herinnering om mee te geven.
    Groetjes Babette

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat prachtig zeg ! Ik las het al op GerJanne haar blog dat je zo'n prachtig boek voor haar gemaakt hebt ! Het is echt een superaandenken !
    Liefs
    Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wauw Miranda wat heb je een GEWELDIGE boek gemaakt voor GerJanne! Ik vind het een geweldige idee en zo ontzettend mooi gemaakt! Ik kom woorden tekort om het beschrijven!! Een geweldige herinnering! groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi die Mirande,
    Leuk om te maken, maar nog leuker om te geven! Zeker aan Ger-Janne die dat enorm waardeerd. Een dierbare herinnering.
    Ben benieuwd naar je andere mini boekjes en kom nog weleens langs bloggen. Ben gelijk volger geworden.
    Gezellige groetjes Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ooohhhh wat een geweldig boekwerk heb je gemaakt, schitterend zeg!!! Dat zal ze zeker ontzettend waarderen en koesteren denk ik, super!!!

    gr. arjette.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. WAUW!! dat heeft dit album wel...ik kijk je foto's met bewondering....wat heb je dit schitterend gemaakt. geweldig dat je dit voor Gerjanne hebt gedaan.
    wat een project!!! petje af,hoor?
    groetjes dora

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een prachtige aandenken voor GerJanne. Wat zul je heir veel tijd ingestopt hebben, maar wat een fantastisch resultaat.
    Groeten Aartje

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wow, dit is prachtig! Een super idee, een super project! Gerjanne vindt het vast jammer, om van haar creatieve collega afscheid te moeten nemen. Dit boekje zal ze zeker heel goed bewaren. Een mooi persoonlijk cadeau!

    Ik moest wel lachen - aan het scrubben - dikke grijns (-:
    Nogmaals: complimenten voor deze waardevolle creatie!
    Groetjes, Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wauw! Wat een prachtig boek Mirande! Wat zal GerJanne hier blij mee geweest zijn! Leuk om ook wat van je collega's voorbij te zien komen! Ik vond het altijd zo gezellig bij jullie!
    Echt heel erg mooi gemaakt!

    Groetjes Nicole

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog. Ik vind het erg leuk om al jullie reacties te lezen en het werkt voor mij enorm motiverend om nog meer creaties te maken. Bedankt voor je bezoekje en hopelijk tot snel.
Groetjes Mirande