donderdag 23 mei 2013

Dag juf!
Hallo allemaal,

Nog een paar weken en dan zit het schooljaar er al weer op.
Een groot deel van dit schooljaar heb ik met een invalster gewerkt omdat mijn duo collega zwanger was van haar tweede kindje. Door haar zwangerschap is ze veel eerder gestopt met werken dan de zes weken voor de bevalling. Ik vond het geweldig nieuws voor haar, maar ik was wel een beetje benieuwd met wie ik de komende tijd zou moeten werken. Maar wat heb ik geboft met zo'n geweldige invaljuf als collega naast mij. Voor haar wilde ik na al die maanden wel een speciaal afscheidscadeau maken. Ik had weer ergens een mooi mini-album voorbij zien komen, die ik graag na wilde maken. Dus Mirande ging weer vol enthousiasme aan de slag. En ja dit keer heb ik het direct afgemaakt, dat moest ook wel want ik had maar drie weken voordat ze afscheid gaat nemen. Morgen is het al zover. Met een stok achter de deur kan ik echt wel iets direct afmaken hoor.
 
 
 Deze foto's zijn gemaakt tijdens de kinderboekenweek 2012. Het thema was "Hallo Wereld". Mijn groep heeft toen rondom het werelddeel Australie gewerkt. Dus wij gingen samen back packen. Twee leerlingen hadden zich geweldig uitgedost voor de opening. Zo leuk!
 

 
 De basis van dit album heb ik gemaakt van wit cardstock. Alle randen heb ik bewerkt met inkt vintage photo. Van een vel cardstock heb ik een bladzijde gemaakt waarin je drie tags kunt stoppen. Verder heb ik ook bladzijden gemaakt waarin je één tag kunt stoppen. Een album waarin dus heel veel tags verwerkt zijn.
Het papier is al een oude lijn van MME. Het is een lijn met allemaal vrolijke kleurtjes, die heel goed bij mijn tijdelijke duo passen. 
Ik heb allemaal foto's verwerkt in het boekje. Het zijn foto's waarop staat wat we als groep de afgelopen periode allemaal hebben gedaan met elkaar en dus ook met juf Melissa, zo heet ze. Ik heb alle kinderen gevraagd om telkens een verhaaltje te schrijven, die past bij de foto. Deze heb ik dan weer verwerkt in het boekje. De kinderen zijn heel enthousiast en ik zelf eigenlijk ook wel.


 Voor alle onderwijsmensen heb ik speciaal een foto gemaakt van deze bladzijde. Wij werken op school met opbrengst gericht werken en gebruiken daar een cockpit bij. In de cockpit worden verschillende groepsdoelen verwerkt waar we die periode mee aan het werk gaan. In de cockpit hangen verder de groepsregels, een groepsfoto, de verjaardagenkalender en onze missie (die hebben de kinderen samen gemaakt aan het begin van het schooljaar).
 
Helaas was het maken van de foto's best een lastige klus.
Het was erg donker weer waardoor ik de flitser moest gebruiken en hierdoor zijn de foto's niet zo heel mooi geworden. Maar de grote lijn van het boekje is jullie denk ik wel duidelijk.
 
 
Wat vinden jullie van dit afscheidsboekje?
Groetjes Mirande

14 opmerkingen:

 1. wow....dit is gaaf wat je gemaakt hebt voor die inval juf!! geweldige persoonlijke boekje geworden.
  jaaa.....dit vind ik geweldig mooi gemaakt. mijn complimenten.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw Mirande wat heb je dit super voor haar gemaakt, echt te gek, wat zal ze daar blij mee zijn, een herinnering voor altijd. En zo fijn dat het klikte tussen jullie, zal morgen best wel moeilijk zijn denk ik.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sjonge, Miran, dat ziet er supergaaf uit! Wat een werk en wat een geweldig mooie herinnering voor Melissa, zeg! ZO leuk al die foto's en de geheime vakjes. Ik weet hoe leuk dat is....Ze zal wel opkijken, zo'n cadeau te krijgen. En wat goed zeg van de cockpit. Ik denk dat de kinderen dan echt het idee krijgen dat ze het samen met de juf doen. Misschien moet ik dat ook maar eens gaan invoeren in het MBO...
  Veel plezier morgen.
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super wat een leuk album, dat zal heel wat werk zijn geweest. Wat zal ze hier blij mee zijn, zo leuk om terug te kijken. Heel mooi papier heb je ervoor gebruikt.
  Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee Miran, ik ben net terug van een scrapavondje bij Marion en zie net jou berichtje.
  Jeetje wat een werk, maar wat superleuk gedaan zeg!!! Het is een erg leuk modelletje! Fijn hoor dat jij die "gave' hebt om een boekje zo uit je hoofd na te maken. Hij is erg leuk en ook superlief van je om dit voor je collega te maken.
  Wat zal ze daar blij mee zijn!!!
  Trusten,
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jemig, wat gaaf! Echt een heel persoonlijk en uitgebreid project, wat een geweldig cadeau. Verrassend dat naast de leuk opgevulde pagina's ook nog eens versierde tags komen. Helemaal leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Mirande,
  WOW.. dat ziet er schitterend uit, een heleboel werk, maar je invaljuf zal daar vast heel blij mee zijn..mijn complimenten..liefs van Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldig mooi project! Ziet er echt goed uit. Kan niet anders dan dat ze hier heel blij mee gaat zijn. Ze boft maar met zo'n creative en attente duo naast zich. Weet jij al wat je volgend jaar mag gaan doen? (Ik wel en ik ben NIET blij).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ohh zo mooi gemaakt Mirande,hier zal ze wel heelll blij mee zijn.Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waaw, wat een kado. Super geweldig gemaakt hoor. Erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat is dit prachtig Mirande.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Mirande,
  Wat SCHITTEREND en wat een werk dit mooie boek voor de inval juf!
  Het komt niet vaak voor dat invallers zo in het zonnetje gezet worden denk ik. Sommige mensen weten niet eens hoe moeilijk dat is om steeds maar weer soms plotseling, soms lang of maar 1 dagje een groep van iemand over te nemen.
  Van mij mogen zulke taken wel meer betaald worden hoor daarom vind ik het super lief dat jij het zo waardeert en zoveel tijd en energie hebt gestoken in het maken van zo'n schitterend herinneringsboek!
  Mooi de foto's met de verhalen van de kinderen erbij!
  Ik moet je nog heel veel mailen maar het is er nog niet van gekomen, komt goed.
  Fijn weekend!
  Liefs Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En of ik er blij mee ben...WAUWIE. Ik ben er echt super blij mee en vind het geweldig dat je er zoveel tijd en energie in gestoken hebt. Dit cadeau krijgt een mooie plek in mijn woonkamer en zal ik zeker heel vaak nog gaan doorbladeren. Nogmaals bedankt voor het cadeau en de fijne samenwerking. Liefs Melissa

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wowwww zeg wat heb jij een schitterend boekwerk
  voor je collega gemaakt, daar zal heel wat werk
  in zitten, maar wat leuk zeg ☼

  Fijne en gezellige (knutsel)zondag nog ☺
  Lieve groetjes Erica xox ¤
  heidebloempjuh.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog. Ik vind het erg leuk om al jullie reacties te lezen en het werkt voor mij enorm motiverend om nog meer creaties te maken. Bedankt voor je bezoekje en hopelijk tot snel.
Groetjes Mirande