donderdag 30 juni 2011

Mini-album

Het mini-album wordt gesloten door touwtjes, die achter de ringen zijn gehaakt.

Het album zonder sluiting.
Hallo allemaal,

Na een aantal weken keihard werken heb ik nu eindelijk vakantie. Ik heb de afgelopen weken bijna niet kunnen scrappen en bloggen door alle drukte. Natuurlijk heb ik af en toe heb ik wel snel even naar jullie nieuwste creaties gekeken hoor. Maar voor het plaatsen van een reactie had ik niet veel tijd.  Maar de komende weken ga ik dat inhalen hoor. Vanaf vandaag ben ik zes weken vrij. Heerlijk nu maar hopen dat het ook echt zomer wordt.

Zoals jullie in mijn vorige post hebben kunnen lezen is mijn moeder het afgelopen weekend jarig geweest. Ik heb voor haar dit mini-album gemaakt, waarin ik allemaal oude jeugdfoto's van mijn moeder verwerkt heb. Ze heeft me al een hele tijd geleden gevraagd of ik deze foto's eens een keertje wilde scrappen. Tot op heden had ik geen leuk idee maar toen ik dit album in de creatief met foto's voorbij zag komen dacht ik... zo ga ik het doen.
De basis van het album was snel gemaakt. Het zijn vijf enveloppen, die ik gemaakt heb van craft. Het klepje van de enveloppe heb ik bewerkt met een nestabilitie.
De bloemen op de voorkant heb ik gemaakt met een malletje, die ik geleend heb van Marion. Bedankt Marion, ik vind de bloemen zoooo mooi. Verder kon ik niet te veel bloemen gebruiken omdat het album anders te dik zou worden. Hier en daar heb ik toch een bloem gebruikt, die ik gemaakt heb van koffiefilterzakjes. Deze heb ik met distress inkt, vintage photo, bewerkt.

Ik heb gewerkt met de papierlijn Timepiece van Bo Bunny. Ik vond dit papier heel goed passen bij deze oude foto's. Bij dit papier zat een vel met labels. Deze labels heb ik veel gebruikt in dit album.
Op iedere linkerpagina heb ik gewerkt met een label/stempel en op de rechterpagina staan de oude foto's.

De klokjes, die je steeds weer terug vindt heb ik uit een designvel geknipt. Ik heb de oude foto's. voordat ik ze gebruikte, ingescand en opnieuw uitgeprint. Ik durfde niet met de oude foto's aan het werk te gaan. Stel je voor dat ik het zou verprutsen. Maar ik moet zeggen dat de gescande foto's wel heel erg mooi zijn geworden. Ik heb alle foto's uitgeknipt met een klein schaartje en ze een oud geschulpt randje gegeven.

Bij de foto hierboven hoort een verhaal. Dit is een foto van mijn vader en moeder samen toen ze nog heel jong waren. Deze foto is gemaakt door een oom van mijn moeder, die werkte bij mijn opa (de vader van mijn vader). Wat een toeval dat ze elkaar jaren geleden dus ook leuk vonden en nu dus al jaren getrouwd zijn. Ik vind het heel bijzonder!


Mijn moeder was erg blij met haar album met jeugdfoto's.
Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden.  En nu ga ik maar eens snel bij jullie langs om alle nieuwste creaties te bekijken en reacties te plaatsen.
Voor iedereen die deze week vakantie krijgt: ik wens jullie allemaal alvast een hele fijne vakantie.
Geniet er lekker van en tot snel.
Groetjes Mirande

18 opmerkingen:

  1. Nou...dit is echt gaaf!!! Schitterend gedaan en een leuke jeugdherinnering voor je moeder!! Zal ze vast heel vaak doorbladeren. Ik heb er ook een voor mijn moeder gemaakt en toen wilden alle tantes er ook eentje! Dus ik was even druk!
    Fijne vakantie en geniet ervan. Ik ga nu nog even één ochtendje werken en dan heb ik ook vakantie.
    Groetjes Nicolet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen Mirande,
    Hiermee heb je een blijvende herinnering geschapen voor je moeder. Prachtig album, heel lief gescrapt. Het papier is zeer geschikt voor dit project. Je moeder zal vast nog eentje willen?! (-;
    Fijne dag en geniet van jullie vakantie!
    Groetjes, Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw wat heb je dit super mooi gemaakt! Prachtig papier, het past inderdaad heel mooi bij de oude foto's. Wat zal je moeder hier ontzettend blij mee zijn! Fijne vakantie!
    groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig, Mirande! Ik kan me voorstellen dat ze er erg blij mee is, hij is prachtig geworden!
    Het papier wat je hebt gebruikt past er ook precies bij! Ik vindt hem erg mooi!
    Groetjes Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Mirande ,
    wat is dit prachtig zeg, en zo leuk die foto van je ouders samen toen ze nog klein waren !
    Ik zou de foto's ook ingescand hebben, ik heb ook hele doos van mijn grootmoeder liggen maar durf ze niet in te kleven !
    Geniet van je vakantie !
    Liefs
    Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Mirande,
    Wat een prachtige herinnering heb jij gemaakt! Ik heb dat ook eens gemaakt voor mijn schoonmoeder en afgegeven op haar tachtigste verjaardag. Ze werd er zowaar emotioneel van, dus ik kan me voorstellen dat je moeder er héél blij mee was!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een heel mooi album is het geworden, mooie kleuren bij elkaar. Je moeder zal zeker blij zijn, met zo'n prachtige aanwinst.

    Groetsels Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Mirande, je mini album is geweldig geworden.
    Een leuk terugkijk boek voor je moeder, wat vast mooie herinneringen op zal roepen.
    De layout die op mijn blog staat heb ik zelf gemaakt en zal binnenkort op mijn andere blog geplaats worden en is vrij voor iedereen, om te gebruiken.
    http://freeblog-layouts.blogspot.com/, dit is het adres, het is layout 28.

    Lieve groetjes Sieta

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Miran,

    dit is werkelijk supermooi! Ik ben echt onder de indruk. Wat zal je moeder hier blij mee zijn. En dan vooral de foto van haar en je vader op jonge leeftijd. Ik vind het een heel bijzonder verhaal.
    Vooral ook omdat er vroeger lang niet zo vaak en zo veel foto's gemaakt werden als nu, met de digitale camera's. En dan hebben zij een foto waar ze beiden opstaan, terwijl ze niet wisten dat ze later zouden trouwen.
    Ik vind het papier heel mooi voor bij dit project. Zeer toepasselijk.
    Maandag neem ik de stempels mee. Heb je ook nog wat aan effen papier in verschillende kleurtjes? Peter heeft een par pakken met 500 vel meegekregen toen hij een paar jaar geleden op de kunstacademie werkte. Het is wel 80 grams, maar op een kaart prima te gebruiken.
    En dat krijg ik vast niet allemaal op.

    Groetjes,misschien zie ik je morgen nog en anders zie ik je maandag om een uur of 8! Gezellig!

    Groetjes, GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wauwwwww miran hij is echt supergaaf!!!!!
    echt heel mooi!!
    maar al vakantie?!?! lekker die van mij moeten nog 3 weken! :(
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Mirande, Echt een schitterend boekje geworden zeg. Erg mooi om dit papier er ook voor te gebruiken. Kan me voorstellen dat je moeder het geweldig vond! Het lettertype dat ik heb gebruikt heet Curlz en de stans is een nestabillitie. Ik heb van die vlaggetjes en daar zitten ze bij in drie verschillende maten, heel leuk! De avondmarkt is trouwens morgen (vrijdag) avond pas hoor! Dus je hebt nog een kansje. Het wordt erg leuk denk ik, hopelijk zit het weer mee! Er zijn wel 70 kramen en een kleedjesmarkt en springkussen voor de kids, echt gezellie altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ooooh! Sorry Miran, ik vergeet gewoon doei te zeggen enzo! Moet zeggen dat ik vrij moe ben en niet echt heel fit dus ik ga nu heel snel mijn bed opzoeken! Bij deze dan zeg Doei! We spreken elkaar wel weer. Groetjes, Linda.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel gaaf boekje Miran en inderdaad dat verhaal van je vader en moeder is wel heel bijzonder....ECHTE LIEFDE dus!!!
    Ik wens jullie alvast een hele fijne vakantie en tot de verjaardag van Merle...Niels kijkt er erg naar uit, hihi. Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wauwerdewauw wat een schitterend album voor je moeder heel speciaal om te krijgen, ga ik dus volgend jaar ook doen maar....of het kan tippen aan dit...
    Schitterend papier met die klokken past perfekt!
    Wat een lief verhaal van je ouders.
    Een dikke 10 hoor! (haha juffen hè).
    Wij lopen drukdrukdruk je kent dat nog 1 weekje school en dan.....genieten!
    Trouwens ik heb een give away gewonnen errug leuk!
    Mijn weekend is super dus!
    Van mij mag je meer leuke boekjes maken ik sla ze allemaal op (zei de gek hihi) altijd leuk voor inspiratie.
    Geniet van de vakantie!
    Groetjes Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Miranda.
    Leuk om jouw blog gvonden te hebben.
    Ik zie er heel veel mooie dingen voorbij komen.
    het boekje voor je moeder vind ik super en ze zal daar zeker blij mee zijn.
    Ik herken de foto's , omdat ik van mezelf ook foto's heb in dezelfde stijl.
    Grappig om te zien, dat men toen een zelfde manier van fotograferen had.

    Fijne vakantie.
    Gr nel

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi hoi,

    deze heb ik al gemist.. en ik zit alleen maar te oooooooooooooohhhhhhh en te aaahhhhhhhhhhhhh, wat heb je dit schi-tte-rend gemaakt zeg, écht práchtig mooi!!!!!!!!!!!!! Kan me voorstellen dat je moeder er erg blij mee was!!
    Fijn weekend!!

    gr. arjette.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Mirande,

    Super mooi dit album! Echt een plaatje. Alles past zo mooi bij elkaar! Ik lees dat er 2 collega's van je zwanger zijn, leuk!
    Had ik trouwens al verteld dat ik een baan heb? Waar ik het afgelopen half jaar heb ingevallen, daar mag ik blijven! Fulltime!!! :) Leuk he?
    Groetjes Nicole

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog. Ik vind het erg leuk om al jullie reacties te lezen en het werkt voor mij enorm motiverend om nog meer creaties te maken. Bedankt voor je bezoekje en hopelijk tot snel.
Groetjes Mirande