maandag 12 maart 2012

Vintage boekkaart

Hallo allemaal,

Voor mijn scrapvriendinnetje, die het afgelopen weekend jarig was, heb ik deze boekkaart gemaakt. Ik heb het voorbeeldkaartje gezien in het Magnolia Magazine. Ik vond het een hele mooie kaart. Ik heb me echter enorm verkeken in het werk wat er in is gaan zitten. Gelukkig was ik al ruim van te voren begonnen. Al voordat ik ziek werd had ik de basis van deze kaart af. Ik moest de kaart alleen nog versieren en voorzien van een leuke vintage afbeelding. Ook deze keer bood internet weer uitkomst. Het is echt leuk om daar plaatjes vandaan te halen.
Het kaartje heb ik gemaakt met Pion papier. Ik weet dat Patricia, dat heel erg mooi papier vindt.
Zo ziet de kaart er aan de binnenkant uit. Met de bladzijden middenin het boek ben ik echt heel lang bezig geweest. Ik heb alle blz bestempeld, ze geinkt en daarna bij elkaar gebonden met een stuk verbandgaas. Vervolgens heb ik ze in de kaft geplakt, die ik gemaakt heb van karton. Deze kaft heb ik voorzien van boekbinderslinnen en daarna beplakt met designpapier.
Ik heb het boek aangekleed met wat leuke afbeeldingen, een vlinder en een nestabilitie waarop ik een tekst heb gestempeld.

Een foto van wat dichterbij. Onder het vintageplaatje zit nog een kantje maar dat is op de foto niet zo heel goed te zien.Op de achterkant van het boek heb ik een nestabilitie gebruikt waarop ik onze persoonlijke felicitaties heb geprint. De rand van deze nestabilitie heb ik bestempeld met hele kleine swirltjes. Ik zie dit wel vaker bij andere bloggers en vind het een heel leuk effect geven.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van mijn vintage boekkaart vinden. Ondanks de vele uurtjes, die er in zijn gaan zitten, ben ik wel trots op het eindresultaat. Gelukkig vond de jarige het ook een mooie kaart. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel een beetje van baalde dat ik dit projectje weg moet geven maar Patricia hij is voor jou hoor. Veel plezier ermee. De high tea was heel erg gezellig.

Met deze boekkaart wil ik gaag meedoen aan de challenge bij hobbyvision

Tot snel.
Groetjes Mirande

P.S. Mochten er nog wat spellingsfouten in mijn tekst zitten, ik heb echt mijn best gedaan om het zonder fouten te schrijven. Door mijn ziekte is mijn hoofd er niet altijd helemaal bij waardoor ik soms echt dingen over het hoofd zie. Sorry.

24 opmerkingen:

 1. hoi mirande

  wauw wat een mooie creatie, al het werk is niet voor niets met zo'n resultaat ;)
  fijn weer wat van je te horen ik hoop dat je snel weer de oude bent :)

  gr patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooooooooooooo wat is dit een ontzettend mooie creatie en wat een werk zit daar in!
  Je hebt dit helemaal zelf in elkaar gezet en zelfs de bladzijdes zelf gemaakt!
  Petje af hoor voor zoveel werk!
  Ik heb dit model wel eens gezien gemaakt van een oud boek maar echt ik kijk bij jou mijn ogen uit!
  Mooi ook die vintage stijl!
  Ik ben alle vintage plaatjes aan het verzamelen voor op een cd zodat ik ze niet meer kan verliezen ik vind ze altijd zo mooi!
  Je label aan de randen bestempeld met swirls , zo had ik het nog nooit gezien, mooi hoor! zoiets prachtigs is inderdaad jammer om weg te geven maar je kunt er natuurlijk ook gewoon nog eentje voor jezelf maken!
  Dus jij zit allang met dat upload probleem.
  Ik kreeg al de tip om een andere computer of lap top in huis hiervoor te gebruiken, ruimte via google bij te kopen of het aan de helpdesk van blogger te mailen maar ik heb nog niets ondernomen tot nu toe. Ben eigenlijk niet van plan er veel geld aan te besteden.
  Als ik iets gedaan heb dat helpt geef ik het je natuurlijk door.
  Inmiddels is hier nu de zon weg maar het is inderdaad iets beter te dragen dat je ziek bent.
  Ik kan dan ook beter buiten uit zonder bang te zijn uit te glijden of zo.
  Fijne week en veel beterschap!
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie creatie, en geloof best dat er veel werk in zit.
  Maar dan heb je ook iets om trots op te zijn.

  Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Mirande,

  wat is dit een ongelooflijk mooi kunststukje! Het is bijna niet te geloven dat je dit helemaal zelf gemaakt hebt. Al die bladzijden zelf bestempeld.....nieuw stempelkussen nodig intussen??
  En de achterkant, dat label met die kleine swirlstempeltjes. Ik heb het inderdaad ook eens gezien op een blog. Ik heb niet van die stempels, dus kan het niet doen, maar voor een beurs is dit weer iets dat op mijn verlanglijstje kan. Ik vind het een prachtig effect geven.
  Dat je het weg moet geven, tja, dat is soms erg moeilijk. Net als het boek dat je voor mij maakte, kan me helemaal voorstellen dat je eigenlijk wel zelf zoiets wilt hebben....Maar je weet ook hoeveel plezier je iemand ermee doet en dat is natuurlijk heel veel waard. Ik pak hem regelmatig en bekijk het dan weer. Vooral natuurlijk hoe het in elkaar zit.
  Ik heb inderdaad mijn blognaam iets veranderd. Komt eigenlijk doordat ik nu 2 doosjes heb gemaakt. De eerste was voor Corry, maar die komt nog op mijn blog. Sinds de vakantie doe ik voor de lol mee met challenges. Eigenlijk meer omdat ik daardoor geïnspireerd word dan dat ik denk een top 3 plats te behalen, hoewel dat natuurlijk ook best eens leuk is.
  En ik heb veel gelegenheden waarvoor ik een kaart 'moet' maken. En die combineer ik dan met challenges.
  Nou weer een heel verhaal, Fijn dat het langzaam beter met je gaat en dat je af en toe kan scrappen. Leidt ook wel weer af, he??

  Liefs, GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig cadeau heb je gemaakt voor je vriendin, wat zal ze hier ontzettend blij mee zijn.
  Enne spelfouten gaan we niet op letten hoor ;-)

  Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend mooi zeg !
  Ik kan me voorstellen dat er heel wat uurtjes hebben ingezeten, ze zal het zeker waarderen !
  Liefs
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohhh wowwww Mirande,wat heb je dit SCHITTERENDDDDD gemaakt meis.
  Complimenten hoor,alles klopt,ben er weg van.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooohhhh zeg, schitterend!!! Wat een werk moet dat zijn geweest!!! Kan me voorstellen dat je het graag zelf had gehouden.... ach joh, maak je er voor je zelf ook toch nog 'even' eentje!! LOL
  Maar ik vind het écht heel erg mooi hoor!!!!!
  Even over je vraagje op mijn blog: dat is inderdaad een creatable, maar al eentje van vorige winter, niet de afgelopen winter, het nr. is LR0181

  groetjes arjette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tjeempie wat is dit schitterend gemaakt!! Ongelooflijk dat je alle bladzijden apart gestempeld en beinkt hebt! Alles ook zo mooi afgewerkt! Snap dat je wel dat het graag zelf had gehouden maar gelukkig staat het bij je vriendin die er ook blij mee is en dan kan jet het daar ook bewonderen. En anders nog een voor jezelf maken.........

  Groetjes, Marijke en Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje mij neetje Mirande wat een super project, daar wordt je toch helemaal stil van.
  Je kan wel uren kijken naar deze kaart wat is deze schitterend gemaakt en idd wat een werk pffff.
  Snap dat je er van baalde om hem weg te mogen geven zoiets is toch een pronkstuk op je kast.
  Patricia mag maar blij zijn met zo'n vriendin die deze prachtige kaarten maakt. (wil je ook weten wanneer ik jarig ben hahahha).
  En je spelfouten meis een knies oor die daar op let ik zekers niet maar dat komt omdat ik dislect ben. Het gaat om je werkstuk en die is helemaal top.

  Liefs, Lieb

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw wat een kunstwerk heb je gemaakt!! Wat een werk moet dat inderdaad zijn geweest maar het is echt helemaal geweldig!! Petje af hoor!!! groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wel Mirande hier moet je gewoon trots op zijn! Wat is dit een juweeltje, ik heb het eens "bestudeerd" en ik kan best geloven dat er veel werk in zit!
  Liefs
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. tjeee.....wat laat je nou weer zien.....wat een prachtig/schitterende project.
  inderdaad....wat een werk. maar ontzettend mooi gedaan, kan mij wel een beetje voorstellen dat je dit wat moeite gaf om weg te geven. maar ik hoop dat je heel lang ernaar heb kunnen kijken voordat je dit boekwerkje weg ging geven. (:
  diegene die dit krijgt zal vast dit erg gewaardeerd hebben en vast ook bewaren...(:
  prachtig werkje.
  groetjes Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hai Mirande, bedankt voor je leuke reactie op mijn blog. Ik ben uiteraard ook even een kijkje gaan nemen bij jou, wat een pracht creaties maak je zeg! Deze laatste mag er zeker wezen!! Wat een werk is daar in gaan zitten, echt geweldig al die prachitge details. Inderdaad best moeilijk om afstand van te doen, hihi! Maar als ik het goed begrijp is tie goed terecht gekomen en dat is dan ook weer fijn. Ik heb me ook gelijk maar even als volgster aangemeld en kom zeker nog eens vaker een kijkje nemen. Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hai Mirande, bedankt voor je leuke reactie op mijn blog. Ik ben uiteraard ook even een kijkje gaan nemen bij jou, wat een pracht creaties maak je zeg! Deze laatste mag er zeker wezen!! Wat een werk is daar in gaan zitten, echt geweldig al die prachitge details. Inderdaad best moeilijk om afstand van te doen, hihi! Maar als ik het goed begrijp is tie goed terecht gekomen en dat is dan ook weer fijn. Ik heb me ook gelijk maar even als volgster aangemeld en kom zeker nog eens vaker een kijkje nemen. Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hai Mirande, bedankt voor je leuke reactie op mijn blog. Ik ben uiteraard ook even een kijkje gaan nemen bij jou, wat een pracht creaties maak je zeg! Deze laatste mag er zeker wezen!! Wat een werk is daar in gaan zitten, echt geweldig al die prachitge details. Inderdaad best moeilijk om afstand van te doen, hihi! Maar als ik het goed begrijp is tie goed terecht gekomen en dat is dan ook weer fijn. Ik heb me ook gelijk maar even als volgster aangemeld en kom zeker nog eens vaker een kijkje nemen. Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Miran,

  daar ben ik nog even. Er is een blog waar ze een challenge hebben voor een boekkaart. Is best leuk om mee te doen. En je hebt hem al klaar!
  Het is het blog van hobbyvisiondt.blogspot.com en dan in de zijbalk klikken op challenge no 1.
  Hij sluit de 19e.

  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauwwww....ben er even stil van. Wat ongelofelijk mooi zeg! Daar zal zeker een hoop werk in zijn gaan zitten, maar het resultaat is prachtig, daar kan je trots op zijn.
  Groetjes Diana.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lieve Miran, door de heftige dagen zoals je weet helaas een beetje laat berichtje van mij. Maar ooh ooh ooh wat ben ik blij met deze boekkaart. Hij is echt prachtig. Je hebt er zoveel werk mee gehad en ik voel me dan ook heel vereerd dat je hem voor mij hebt gemaakt. En je weet bij mij is hij op de goede plaats. Ik ben er zuinig op en hij krijgt een mooi plaatsje. Nogmaals heel erg bedankt.
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ikke nog even..je gaat echt wel winnen met de challenge. Dit is echt de mooiste hoor, ik heb net even gekeken..grt Patries

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wow wat prachtig, ziet er idd uit alsof er veel werk inzit maar met een schitterend resultaat.
  groetjes Babette

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Miranda,
  Wat een prachtige boekkaart heb je gemaakt!!! Ik heb de fotootjes een aantal keer bekeken. Kan me voorstellen dat het ontzettend veel werk is geweest. Ook een super idee om het op die manier te doen. En heel mooi in die Vintage look! Bedankt voor het meespelen met de Challenge bij HobbyVision en veel succes! Groetjes, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Je kaart is schitterend, dank je wel voor het meedoen aan de challenge bij Hobbyvision.

  Groetjes en liefs van Ineke

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog. Ik vind het erg leuk om al jullie reacties te lezen en het werkt voor mij enorm motiverend om nog meer creaties te maken. Bedankt voor je bezoekje en hopelijk tot snel.
Groetjes Mirande