maandag 2 juli 2012

Dag kinderdagverblijf!




Hallo allemaal,
De tijd van afscheid nemen voor de grote vakantie is weer aangebroken. Onze dochter Merle wordt in de vakantie vier en mag dan eindelijk naar de basisschool. Ze verheugd zich er al weken op.
Ze gaat na twee jaar het kinderdagverblijf verlaten. Voor de leidsters heb ik een afscheidscadeautje gemaakt en voor de kinderen heb ik cupcakes gebakken. Ja, ook ik wilde het een keertje proberen en het is echt heel erg leuk om te doen. Ik ben bang dat ik vanaf nu ook de verjaardagstaarten voor de kids zelf ga maken. Zo leuk vind ik het. Op het blog van Madeliefjuh zag ik een heel leuk tasje voorbij komen. Ik heb er al een keertje eerder zo'n tasje gemaakt, maar die kan ik jullie nog niet laten zien. Ik vond het zo'n leuk modelletje dat ik ze ook maar gemaakt heb voor de leidsters van het kinderdagverblijf.

 
 De voorkant en achterkant van de tasjes.
 De twee tasjes bij elkaar. Zijn ze niet schattig?
 De cupcakes voor de kinderen. Het zijn prinsessencakjes die versierd zijn met hartjes, vlinders, bloemen en natuurlijk het cijfer vier.

 
Merle poseert nog even trots met haar traktaties.

De tasjes zijn gemaakt van twee cirkels (15 cm doorsnee). Drie centimeter vanaf de onderkant heb ik ze gerild, deze twee gerilde stukjes heb ik aan elkaar geplakt en vormen de bodem. Deze bodem heb ik met een stukje cardstock verstevigd. Daarna heb ik twee iets kleinere cirkel uitgesneden met de cricut uit dp. Het papier komt trouwens uit een blokje van de Action. Daarna heb ik op beide tasjes een Magnolia afdrukje verwerkt en het tasje verder versierd met creatables.
In het tasje heb ik een lekkere douchegel gestopt met wat lekkere chocolaatjes. En echt verwentasje is het dus geworden voor de leidsters om ze te bedanken voor alle goede zorgen voor onze dochter. En de leidsters waren blij verrast door deze creatieve moeder. Toch altijd leuk om te horen.

 Ik ben op dit moment echt heel erg druk op mijn werk heb 's avonds niet meer de energie om nog te bloggen. Sorry, zodra ik vakantie heb doe ik weer een hele uitgebreide blogronde. Nog een paar daagjes en dan begint hier de vakantie. Heerlijk. Deze afscheidscadeautjes wilde ik jullie toch even laten zien, wellicht kan iemand er nog een leuk idee mee op doen om een juf of meester te bedanken. De tasjes zijn zo gemaakt en het is een heel leuk cadeautje om weg te geven.
Ik wens jullie een heel fijne avond en tot snel want ik heb nog een leuk afscheidscadeuatje om te laten zien.
Groetjes Mirande

18 opmerkingen:

  1. Wauw zeg, schitterend!!! Wat ziet dat er allemaal weer mooi en lekker uit, prachtig!! Kan me voorstellen dat ze er heel blij mee waren!

    gr. arjette.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oooh echt hele leuke tasjes en de cupcakes mogen er ook wezen jammie.
    Tja de kids worden groot he de jongste van mij gaat de basisschool verlaten.

    groetjes Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat is dat toch geweldig dat er nog moeders zijn die de traktaties zelf maken en wat een super mooie tasjes heb je gemaakt!!! Trouwens wat een mooie dochter heb je!!

    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tjee, je dochter is alweer 4!
    Ja dan sluit je een tijdperk af. Wat een enige tasjes heb je gemaakt zeg. Cupcakes bakken en taarten maken is heel leuk om te doen. Dat doen mijn dochters ook. Zelf houd ik het bij appeltaart en monchou taart. ieder doet wat ze leuk vindt.
    Fijne vakantie straks.
    Groeten,
    Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Inderdaad, schattige tasjes. En de cupcakes zien er lekker uit!

    Groetjes,
    Jeanine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Mirande,

    ja ik weet het, ik kan mezelf nauwelijks bijhouden....zucht. EN het is op mijn werk ook beredruk (vanavond pas om tien over 7 thuis) en ik slaap toch ook nog de meeste nachten.
    Maar goed, ik heb op 1 zondag, die regnachtige, 4 kaarten gemaakt en dan plaats ik ze natuurlijk verspreid.
    Jouw tasje voor de juffen zijn helemaal leuk!! Ik begrijp dat ze zeer verrast waren. Altijd leuk om iets te krijgen en dan ook nog zoiets geweldigs! Met inhoud, dan ga je wel heel leuk de vakantie in.
    Je cupcakes zijn super zeg! Nieuwe hobby erbij! En Merle is trots op je, dat kun je wel zien. Ik zat laatst al te bedenken dat ze 4 gaat worden deze maand. Als je dan terugkijkt gaat de tijd wel snel....
    Nou, ik zie je wel weer langskomen, maar ik denk eerst tot morgen!

    Groetjes,

    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je tasjes zien er geweldig mooi uit en de cupcakes erg lekker.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat ziet er prachtig uit
    gr linda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. IK vind hem beeldschoon mijn complimenten.
    Liefs, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wow...wat heb je mooie tasjes gemaakt. het is inderdaad erg leuke model.
    bij ons moeten de kinderen nog 2 weken naar school.
    fijne vakantie alvast.
    je hebt in ieder geval de leidsters goed verwend.
    en erg leuk dat ze dat ook waarderen.
    dus..voor je dochter en voor de moeder ook een hele stap naar de bassischool.
    wat worden ze toch groot...
    rebekka, mijn dochter gaat na de vakantie al naar het voorgezet onderwijs...oef de tweede al. ook die tijd gaat snel. want mijn oudste dochter moet volgend jaar examen doen.
    geniet ze!!
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ah wat een gezellige post om te lezen en te bekijken dit. Je bent goed bezig geweest voor de leidsters en de kinderen. En wat een mooie foto va Merle en haar cupcakes. Onze zoomervakantie is afgelopen vrijdag begonnen. Gisteren heb ik echter alweer een hele dag in mijn klaslokaal doogebracht om alles op te ruimen en gereed te maken voor het nieuwe schooljaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Miran,

    Wat een schattige tasjes zeg...ze zijn echt zooooo lief geworden. Maar dat mag ook wel als zo'n lief meisje dit trakteert. Merle staat zo apetrots bij haar cakejes, leuk om te zien.
    Maarrre papier van de action zeg je...hoe kan dit dit heb ik niet??? hihi, moet er maar gauw weer eens heen, het is echt leuk vrolijk papier.
    Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuke dochter heb je, zo supertrots bij mama's zelfgebakken cupcake's, zien er overigens superlekker uit. Wat een mooie tasjes heb je gemaakt, mooi papier ervoor gebruikt en mooi versierd.
    Groetjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat super dat je zo creatief bent geweest!! Pas maar op, cupcakes bakken is echt verslavend! Je hebt het prachtig gedaan.
    één tipje, je papieren vormpjes kan je beter in een muffinvorm bakken (goedkope van de Xenos/action bijv), dan blijven ze mooier rond ;-) Je houd de muffinvorm gewoon schoon en de papiertjes (die het juist zo gezellig maken) kunnen niet uitzakken.

    Je tasjes zijn geweldig!!! Dat ga ik zeker onthouden want dat is wel super om weg te geven zeg. De inhoud doet er dan niet meer toe, LOL!

    Liefs Lotte

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wowww,wat zijn dit schitterende tasjes,lief die stempels,zo mooi ingekleurd.
    Mooi papier en details.
    Knap hoor die cupcake,s ik kan echt niet bakken.
    Je meisje word echt groot.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie tasjes heb je gemaakt, een heel leuk cadeautje en het idee zal ik proberen te onthouden. Ook je cakejes zien er leuk uit en ook heel lekker! Ook een hele leuke foto van je dochter met haar traktaties! groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  17. WaT EEN leuke tasjes zeg, erg mooie kleuren ook.
    Spannend hoor dat ze naar de basisschool gaat, weer een nieuw tijdperk wahahaha.
    En ook hier zijn we de dagen aan het aftellen hihihi.
    Je cakes zijn ook super leuk geworden, en wat ziet je dochter er stralend uit met die geweldige knotjes in het haar.

    Groetjes Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Prachtig weer Mirande! Je cupcakes zien er ook leuk uit, pas wel op hè, want het is erg verslavend, LOL. Hier staat ook weer een taart afgesmeerd klaar om vanavond gedecoreerd te worden, gevuld met kersenbavarois, Mjammm.
    Groetjes Diana.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog. Ik vind het erg leuk om al jullie reacties te lezen en het werkt voor mij enorm motiverend om nog meer creaties te maken. Bedankt voor je bezoekje en hopelijk tot snel.
Groetjes Mirande