donderdag 18 juli 2013

Lars 7 jaar!




 
Hallo allemaal,

Ja, mijn mini-album nummer twee is af.  Dit was weer eens een afmaak project. In de kerstvakantie ben ik begonnen met dit verjaardagsalbum voor Lars zijn zevende verjaardag en hij is nu, 7 maanden later af. Ik ben best wel een beetje trots want wat zitten er weer een uurtjes werk in. Iedere keer dacht ik nu maak ik het album af maar dan viel het toch weer tegen. Kon ik weer een extra avond aan het werk. Het album staat nu al een paar weken te pronken bij ons op de kast hoor maar door alle drukte kwam het er niet van om hem aan jullie te laten zien. Maar ik heb nu vakantie. Heerlijk, lekker even helemaal geen verplichtingen en doen waar ik zin in heb. Een berichtje plaatsen op mijn blog is een van de dingen die ik dan ook als eerste wilde doen en natuurlijk even lekker rond kijken bij jullie. Het is nu buiten toch te warm en ik ben maar even lekker in de koele kamer achter de laptop gekropen.

 
Ik heb de basis gemaakt van wit cardstock. Iedere pagina is een enveloppe waarin ik een grote tag heb verstopt. Dit heb ik gedaan om zoveel mogelijk ruimte te creeeren. Ik maak van iedere verjaardag een mini-album en dit is de zevende alweer. In zo'n verjaardagsalbum verwerk ik alle verjaardagsfoto's, dus ook die van het kinderfeestje.
 Alle randen zijn voorzien van een beetje inkt, vintage photo. De enveloppe heb ik gescrapt met dp in combi met twee kleuren cardstock (bruin en blauw). Op iedere pagina heb ik een foto verwerkt. Op de tags heb ik ook foto's verwerkt. Het is best een dik album geworden en om het dicht te kunnen doen moest ik wel even creatief zijn, maar het is me gelukt. Met een sluiting, die door middel van een lintje om het album heen is geknoopt, kan het album netjes dicht.
 
Het dp is van Autentique "Journey". Superleuk en best stoer voor jongens. Het is al een oudere lijn, die ik toendertijd al bij de verjaardagsfoto's had uitgezocht. Maar ik blijf het mooi papier vinden. Gelukkig heb ik nog wel wat over en kan ik er straks vast nog een paar leuke kaartjes mee maken.
 


Lars wilde op zijn verjaardag graag zelf een keer een cadeautje zijn. Dus dan pak je het feestvarken in, in wc papier. Altijd leuk zo'n verjaardagsmummie.
 
Dit wordt een lange post omdat ik graag het hele album met jullie wil delen. Weten jullie meteen waarom ik de laatste tijd zo weinig tijd had om te bloggen. hahaha.


Ik heb ook alle tages voor jullie gefotografeerd. Er zijn twee tags die nog wit zijn. Die heb ik niet beplakt met dp omdat ik daar een kort verslag op heb geprint. Eén van de verjaardag zelf en één van het kinderfeestje. We zijn naar de skelterboerderij in Warnsveld geweest. Wat hebben ze daar een geweldige middag gehad. Lars wilde er dit jaar wel weer heen. Een echte aanrader voor mensen die daar dichtbij in de buurt wonen.
 Op sommige tags heb ik nog weer extra ruimte gecreeerd door er een klein albumpje op te maken. Dat zie je bij de eerste en derde tag. In dat album zit een extra foto en een stukje tekst, die past bij de foto.
Van de verjaardag zelf hebben we vaak best veel foto's omdat het bij ons traditie is om het cadeau via een verjaardagsspeurtocht op te sporen. Lars moet dan allerlei opdrachtjes doen voordat hij zijn cadeau krijgt. Geweldig vindt hij dat. Nu hij in groep 4 zit kan hij de opdrachten zelf lezen waardoor het nog veel leuker is. Samen met Merle kraakt hij bijvoorbeeld de code van de koffer, dit doet hij door drie moeilijke sommen op te lossen. De antwoorden vormen dan samen de code voor de koffer en in die koffer zit dan weer een volgende aanwijzing. Ja, ja, daar is mama altijd wel eventjes druk mee. Maar als je die blije, en opgewekte kindergezichtjes ziet dan geniet ik dubbel na al het werk.



Ook met een tag op een tag heb ik extra ruimte gemaakt.
Met stempels heb ik het boekje verder aangekleed. Ik kon niet te veel andere spulletjes verwerken in dit album omdat hij anders nog veel dikker zou worden. En dan kan hij echt helemaal niet meer dicht.
 
Lars is zo blij met zijn album, hij kijkt er bijna dagelijks in. Mam wanneer maakt je het album van mijn achste verjaardag vraagt hij dan. Pfff. daar heeft mama nu nog even geen zin in.
Ik ga me nu eerst maar eens even weer storten op het maken van andere dingen. Na drie mini albums ben ik wel weer even toe aan wat anders. (Het derde album krijgen jullie binnenkort te zien hoor)Maar wie weet, wanneer ik weer een superleuk album voorbij zie komen, begin ik alvast want voordat hij echt af is..... hahaha.
Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit verjaardagsalbum vinden.
 
Ik wens jullie een hele fijne dag verder en tot de volgende keer.
Groetjes Mirande
 

11 opmerkingen:

  1. Je-mig! Wat GAAF! Ik snap wel dat het even duurde voordat dit project af was. Ik vind het super knap, ik haak toch af bij zulke tijdrovende projecten haha. Ik heb pas allerlei foto's gemaakt van mijn oma's verjaardag en bijbehorend uitje, ook met het idee er een album van te maken. Maar ik kan mezelf er gewoon niet toe zetten, omdat ik weet hoeveel werk er in gaat zitten. Je kan het natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar als ik het doe - wil ik het eigenlijk ook goed doen. Dus nog even zoeken hoe ik dat ga oplossen. Ik vind heel je album fantastisch, super hoe er elke keer dmv een tag of vakje weer iets tevoorschijn komt. De opmaak van alle pagina's is ook super leuk met het fantastische papier en de leuke foto's en teksten er bij. Super leuk dat je kids dit ook zo waarderen, ondanks dat ze nog zo jong zijn. Volgens mij ben jij een hele leuke mama, met al het werk wat je in zo een verjaardag stopt... Petje af!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat is dat mooi geworden en ik kan me voorstellen dat het veel werk was. Dat is echt een leuk album waar hij jaaaaaaaaaaren plezier aan kan hebben, een mooie herinnering voor later
    gr linda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Mirande,
    gefeliciteerd met de vakantie! Wat heerlijk he, en dan ook nog meteen geweldig weer! Je zult wel lekker genieten van de vrijheid en het niet moeten.
    Het album voor Lars is een topper. Wat een werk, maar wat een mooi resultaat. Ik kan me indenken dat Lars er bijna dagelijks inkijkt. Zo leuk die herinnering aan bijzondere verjaardagen. Prachtig papier ook en de tags zijn super. Dat alleen al maakt het voor kinderen ( en volwassenen, ik spreek uit ervaring) zo leuk om te bekijken.
    Geniet van de vakantie en het mooie weer. En een fijne dag met Merle. Dat ze alweer 5 is....ongelofelijk.
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat mooi gemaakt Mirande hier zal hij wel heel blij mee zijn zo creatief bezig geweest.groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Mirande,
    Wat een supermooi album heb je gemaakt en wat een klus, al die tags die er inzitten, maar las Lars er zó blij mee is, dat maakt alles goed toch..??
    Ik gebruik vaak vellum om te stansen en dan bewerken met Frantage embossing enamel, zo'n leuk spul is dat..wens je een hele fijne vakantie, liefs van Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh Mirande wat zit er in dit schitterende album veel werk in zeg. Geen wonder, dan heb je niet zoveel tijd voor andere dingen. Ik kan me voorstellen dat Lars elke keer kijkt. Lieke gaat naar de CIBAP in Zwolle en doet kleur en interieur. Maar eigenlijk is het een basis jaar, na drie maanden kiest ze of ze 2D of 3D gaat doen, en aan het einde van het jaar de definitieve richting. Het kan dus nog veranderen. Groetjes, nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauwwww weer een super creatie om van te genieten! Prachtig gemaakt en zo in een passende kleur met de afbeeldingen! top....

    Gr Antoinette
    http://antoinettecreacards.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Super Mirande wat een gaaf album heb je weer gemaakt. En dit doe je bij elke verjaardag, heb ik toch gelijk, je kids zijn straks superblij met zo een lieve en creatieve mama.
    Groetjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw super Mirande, wat heb je dit weer geweldig gedaan, top.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  10. WAUWERDEWAUW Dit is echt een super gaaf album geworden Mirande, kan me voorstellen dat Lars hier elke dag in wil kijken hoor!
    Wat een mooie foto's en leuke vorm want je kunt er inderdaad super veel foto's in kwijt!
    Waar haal jij het idee van de basis van dit album vandaan erg mooi !
    Het dessin papier past ook goed bij alles, een heel werk maar dan heb je ook weer iets unieks!
    Erg leuk om zo een traditie erin te houden om een cadeautje te vinden!
    Wij deden dit vroeger met de kids ook.
    Je vakantie is meteen maar heel tropisch begonnen...een beetje te heet voor een normale mens...zei mijn opa vroeger haha.
    Geniet van je vakantie en de heerlijke rust, niks moet alles mag toch?
    Lieve groet Maia

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog. Ik vind het erg leuk om al jullie reacties te lezen en het werkt voor mij enorm motiverend om nog meer creaties te maken. Bedankt voor je bezoekje en hopelijk tot snel.
Groetjes Mirande