dinsdag 13 augustus 2013

Veertig jaar getrouwd!

 
Hallo alllemaal,
 
Vandaag heb ik een hele lange post voor jullie. Ondanks het feit dat ik inmiddels al drie weken vakantie heb heb ik nog helemaal niets op mijn blog gezet. Ik doe wel regelmatig nog even een kort blogrondje maar ik geniet vooral lekker van mijn vakantie. Met ons gezin trekken we er vaak een dagje op uit en dan heb je 's avonds echt geen zin en puf meer om nog achter de computer te gaan zitten.
Ik scrap op dit moment wel veel. Lekker even midden op dag wanneer de kinderen aan het spelen zijn. Ik laat de boel de boel en ga 's avonds gewoon weer verder waar ik overdag gebleven ben. Op dit moment ben ik bezig met maken van verschillende mini albums. Dit is er één van.
 
Mijn ouders waren in februari 40 jaar getrouwd. Om dit te vieren hebben ze ons een weekje mee op vakantie genomen. Heerlijk was dat. Om nog lang aan deze gezellige week terug te kunnen denken en ze te bedanken heb ik dit cadeautje gemaakt. Een doosje met daarin een mini album. Het album kun je maken bij "Het scrapbookatelier" in Klarenbeek. Dat heb ik niet gedaan hoor. Ik heb het gemaakt na het zien van het voorbeeld in de winkel. Ik heb er alleen een doosje om heen gemaakt omdat het album niet een mooie kaft heeft waardoor het album eerder beschadigd raakt. Het idee komt overigens niet van mij hoor. Een ouder bij ons op school had zo'n album gemaakt voor de leerkracht van groep 8. Zij had dit album ook in een doosje zitten en daar heb ik het leuke idee van gebruikt. Bedankt Jolanda!
De basis voor dit album is gemaakt met tweee kleuren cardstock, bruin en wit. Het album heb ik gescrapt met dp van upsydaisy. Dit is al een hele oude winterlijn, die al heel lang bij mijn in de kast lag voor de juiste gelegenheid.
 
Het doosje heb ik gemaakt van wit cardstock en is niet iets groter dan het album zelf. De zijkanten heb ik bekleed met dp papier. Alle randen heb ik geinkt met vintage photo. 
Op het doosje heb ik een label gemaakt met een trouwfoto van mijn ouders 40 jaar geleden.
In het album heb ik heel veel foto's verwerkt van onze vakantie. Ik zal jullie niet alle pagina's laten zien want dan wordt deze post echt veel te lang. Maar de leukste pagína's wil ik wel met jullie delen.

Het is een album, dat is ingeboden met twee ringen aan de zijkant. Het album heeft korte en langere bladzijden, die je kunt uitklappen. Ook zitten er twee min-albums in het album verwerkt. Ik vind het een leuk album, die makkelijk te maken is, waar je heel veel foto's in kwijt kunt.
 Op deze foto's zie je een korte pagina, die over de vorige pagina heen valt.


Met de computer heb ik teksten gemaakt, die ik bij de foto's geplakt heb. Dit maakt de herinnering aan de foto's net iets levendiger voor mijn gevoel.
Wanneer je goed gekeken hebt, heb je misschien mijn typefoutje gevonden. Dom!
Met enkele creatables, die ik normaal voor mijn kerstkaarten gebruik heb ik deze pagina versierd.

Op deze foto zie je een mini album. Hieronder is het album uitgeklapt.
Op deze pagina heb ik de nieuwe sneeuwsterrenrand van Joy gebruikt, deze heb ik net aangeschaft en ik vind hem zo gaaf.

Ondanks de kou poseren Merle en Lars nog even voor opa en oma. 
 
 
Achter de laatste foto heb ik een label verstopt, waarop ik een tekst heb geschreven om opa en oma te bedanken voor de heerlijke vakantieweek. Afgelopen week heb ik het album aan mijn ouders gegeven, ze waren er erg blij mee en daar doe je het toch voor.
 
Ik vond het zelf weer erg leuk om te doen maar wat kost het toch veel tijd. Ik heb meerdere avonden gedacht dat ik het album af zou krijgen. Maar op het einde van zo'n avond was hij nog steeds niet af. Er ging toch steeds meer tijd in zitten dan ik had ingeschat.
Ik vind het maken van het album zelf ook vaak leuker dan het afmaken van zo'n album. Daarom is mijn afmaak stapel ook altijd zoooo groot. haha
Maar deze vakantie heb ik een goed voornemen. Ik wil drie mini albums helemaal afmaken. De eerste is af, de tweede bijna en dan heb ik nog drie weken voor mijn derde album. Dus ik verwacht dat dat wel gaat lukken. Maar dan heb ik er nog wel een paar liggen hoor, dus werk genoeg nog. Het maken van kaartjes ligt op dit moment even helemaal stil, maar dat komt vast snel weer. Ik heb net een nieuwe lijn kerstpapier aangeschaft. Dus ik verwacht dat de eerste kerstkaart snel moet komen.
 
Groetjes Mirande
 

18 opmerkingen:

  1. Wauw wat ziet dat er schitterend uit Mirande, helemaal geweldig en inderdaad wat een werk.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Mirande, wat een werk heb je hier aan gehad, maar wel met een fantastisch resultaat. Wat een leuk aandenken aan deze gezamelijke vakantie. Dit boekje zal nog wel vaak bekeken worden door je ouders.
    Groeten, Aartje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah wat zielig dat Merle uitgerekend tijdens dat reisje de waterpokken kreeg! Echt sneu! Mooi album heb je gemaakt, ziet er echt goed uit en het verhaal eromheen is heerlijk om te lezen. Geniet jij maar lekker verder van je vakantie en scrap maar lekker door. We zien je creaties wel weer verschijnen, ik heb er alweer twee werkdagen opzitten., groetjes Marlieke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. O wat is dit gaaf zeg. Wat een mooie herinnering aan de vakantie toen je ouders 40 jaar getrouwd waren. Op dit moment hebben wij ook vakantie. Ik volg de blogs wel en reageer wat minder, en dat is OO prima! Nog fijne weken het is zo weer september! Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw wat een prachtig album heb je ervan gemaakt, echt een super kadootje is dat zo
    gr linda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk verhaal, ik ben tot het einde gekomen,
    je album is super leuk, heel mooi hoe je de pagina's
    gedaan hebt, je ouders zullen het schitterend vinden.
    Geniet nog lekker van je overige weken vakantie,
    en suc6 met je 3e album, maar dat gaat vast wel
    lukken ☺

    Groetjesss Erica ☼

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En weer een super mooi album! Goed voornemen eerst de albums af te maken, je moet voor zo een project wel echt tijd vrij maken anders blijft het liggen. Geniet lekker van je vakantie en het scrapoen tussendoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Super tofff dat je zo geniet van de vakantie... geeft toch niks dat er dan niet geblogt wordt? want kijk eens wat we er na die tijd voor terug krijgen??? Wauwwwww wat een werk maar wel heeeeel prachtig en wat een plezier zul je tijdens het maken gehad hebben... en daar is het knutselen ook voor!

    Gr Antoinette

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hij is helemaal toppie.
    Groetjes, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ooh wat een superleuke herinnering zeg! Wat zullen je ouders hier blij mee zijn en geregeld terug kijken.
    Liefs Nicolet

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ha Mirande,
    wat een geweldige herinnering weer voor je ouders! Super om dat op deze manier te doen. En je ouders zijn niet veel veranderd zeg, ja wat ouder geworden, maar wat leuk om te zien!
    Fijn dat je zo van de vakantie geniet. Voor mij zit het er al bijna op. Maar als ik terugdenk aan het eerste weekend (ik was weg met mijn moeder) lijkt dat een eeuwigheid geleden. En dan is het goed!
    Geniet nog en heb je gezien dat je bij Love Scrapping en More 15% korting krijgt tot de 20e?
    ;-)

    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat ziet er goed uit Mirande!
    Wat een werk!
    Altijd leuk als het zo word gewaardeerd!
    Succes met de rest van je afmaakstapel en we zien vanzelf wel weer wat moois verschijnen op je blog!
    Groetjes Jacomijn

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Mirande,
    Dit is wel weer supermooi en wat een prachtige herinnering, leuk om je tijd mee door te brengen, heerlijk om tijdens je vakantie, lekker te kunnen freubelen..liefs van Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wat een schitterende herinnering is dat voor je ouders, daar zullen ze nog vaak plezier aan beleven, door al die mooie foto's zo in een album te zetten, succes met de andere albums, groetjes Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Miran,
    Leuk boekje heb je gemaakt. Deze staat ook nog op mijn TO Do lijst, maar dat weet je hihi. Dat idee van dat doosje vind ik ook nog wel wat, maar ja eerst het boekje maar eens doen. Echt leuk gedaan hoor. Bij mij komt er niet veel van scrappen. Ik doen weinig. Fijne vakantie nog,
    Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat knap dat je thuis de boel de boel kunt laten heerlijkis dat he!
    Fijn dat jullie samen zo genieten van de vakantie!
    Ik kan er in komen dat je zo'n prachtig album niet zo maar 123 af hebt hoor!
    Erg mooie foto's en details en prachtig papier!
    Veel werk heb je daar aan gehad en mooi ook die doos er omheen!
    Wat zullen je ouders dit en prachtig cadeau gevonden hebben...een heerlijke herinnering!
    Geniet nog lekker verder van de vakantie en het freubelen!
    Liefs Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oh wat een leukerd heb je weer gemaakt Mirande, wat zullen je ouders hier blij mee zijn, zo leuk om terug te kijken in zo'n prachtig album. Ik heb dit album ook liggen, was er wel voor naar Klarenbeek geweest, had hem ook in de bruintinten gemaakt. Alleen ligt er nog kaal, moeten nog foto's in, dat komt wel. Maar ik denk dat ik het idee van je pik :) een doosje er om heen, de buitenkant van het album is inderdaad heel kwetsbaar.
    Groetjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wauwwie wat een prachtig project,tuurlijk ben je daar wat langer mee bezig maar elke pagina heeft tijd en aandacht nodig en dan krijg je zo'n prachtig eindresultaat,ik heb zitten genieten hoor,lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog. Ik vind het erg leuk om al jullie reacties te lezen en het werkt voor mij enorm motiverend om nog meer creaties te maken. Bedankt voor je bezoekje en hopelijk tot snel.
Groetjes Mirande