zondag 1 september 2013

Merle is 4 jaar!

Hallo allemaal,

Vandaag mijn laatste vrije dag van zes weken zomervakantie. Het was een heerlijke zomer! Ik begin weer helemaal uitgerust aan een nieuw schooljaar en heb er zin in. Een nieuwe groep dus ook een nieuwe uitdaging. Helemaal leuk!
 
Twee maanden geleden volgde ik een workshop bij het Scrapbook atelier in Klarenbeek. Erg leuk en leerzaam.  Met de ideetjes die ik daar op deed heb ik dit mini album voor Merle haar vierde verjaardag gemaakt.
Het is een album waar je een workshop voor kunt volgen maar ik ben zelf aan de slag gegaan. En dit heb ik er van gemaakt. Ik ben zelf erg tevreden met het eindresultaat. Maar ik ben ook wel erg benieuwd wat jullie er van vinden.

 
De basis is gemaakt van wit cardstock. Daar heb ik de pagina's in het album van gemaakt. Daarna de pagina's beplakt met dp van Simple Stories. Het is al een oudere lijn, die ik een jaar geleden al gekocht had. Maar ik vind het papier zooo gaaf en het past perfect bij de fleurige verjaardagsfoto's.
De kaft van het boek heb ik gemaakt met grijsboard en boekbinderslinnen. In de kaft zitten enkele pagina's vastgemaakt met een eyelet zodat het album stevig in elkaar zit. Het lintje zit er meer voor de sier maar het staat wel leuk aan de zijkant. Het album is best dik en daarom kan het met een lint dichtgebonden worden.

 
Op deze pagina zit een klein mini boekje.
Hieronder zie je een van de pagina's van dit boekje.

 
Veel pagina's kun je openklappen. En er zitten twee kleine mini albums in het album verwerkt. Met al deze openklapbare pagina's kon ik veel foto's verwerken. Maar dat moest ook wel. Merle werd vier jaar en vierde dit op het kinderdagverblijf, op de peuterspeelzaal, thuis en op de camping. Ze is altijd in de grote vakantie jarig. Vaak vieren we haar verjaardag thuis voor familie en vrienden maar op de dag zelf vieren we het ook nog een klein beetje op de camping. Dubbel feest voor Merle zullen we maar zeggen. Mama maakt overal foto's van en dan moet ze ook erg creatief zijn om alles in één album te verwerken. Maar het is me weer gelukt.

 
 De foto met de hartjesrand kun je nog omklappen,
daarachter zitten nog enkele andere foto's verstopt.

 
 Het tweede mini boekje gaat over het feest op de peuterspeelzaal.

 
De teksten bij de foto's heb ik met de computer gemaakt. Een tijdrovend klusje vind ik dat iedere keer weer maar voor mijn gevoel hoort dat er wel echt bij.  Verder heb ik veel stempels gebruikt en creatables om het album verder te versieren. Soms was een extra versiering ook niet echt nodig omdat het dp al mooi genoeg is.





Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Het afmaken van mijn derde mini album, tijdens deze vakantie, is helaas niet helemaal gelukt. Ik ben al een eind op weg maar hij is nog niet af. Wel ben ik al stiekem weer met een vierde album begonnen. Het maken van een album vind ik altijd leuker om te doen dan het versieren. Dus vandaar.  Ik wens jullie allemaal een hele fijne week en tot de volgende keer.
Groetjes Mirande

17 opmerkingen:

  1. Wauwerdewauw Mirande, jij overtreft jezelf iedere keer weer!
    Wat een FANTASTISCH mooi mini album voor Merle haar verjaardag!
    Erg mooi dp papier, heel vrolijk en schitterende foto's ook op de camping!
    Het ziet er erg ingewikkeld uit allemaal en je kunt er inderdaad super veel foto's in kwijt.
    De barbie taart wat is die prachtig!
    We hebben een mooie zomer gehad en het gaat weer een duper week worden geloof ik komende week qua weer.
    Geniet nog even van je " laatste" vrije avondje!
    Liefs Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waaauw, Miranda, dit is super! Ik kan me heel goed voorstellen dat het bedenken, plakken, teksten typen, foto's snijden en in elkaar zetten veel tijd kost. Maar dan heb je ook wat! Super!
    Geweldig dat je voor de kinderen zulke mooie albums maakt. En mooie herinnering!!!

    Succes en veel plezier weer met school.
    Groetjes, Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Mirande,
    Wat een supermooi album heb je gemaakt, ik heb alle foto's bekeken, heel erg MOOI..wat had ze een prachtige taart, zag ik op een van de foto's...wat zal ze hier later blij mee zijn een heel mooi aandenken...liefs van Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  4. geweldig Mirande, jij hoeft helemaal geen workshop te volgen, jij kunt ze zelf geven. Heel mooi gemaakt met al die ekstra vakjes, super!, groetjes Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Aha, morgen weer aan de slag dus. Of werk jij aan het eind van de week? Ik ga morgen alweer aan de vierde schoolweek beginnen.

    Ademloos heb ik naar je minialbums zitten kijken. Zo mooi! De foto's komen helemaal tot hun recht, perfect! Leuk ook voor Merle, nu, maar ook als ze nog groter is!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ohhh wat heb je er weer een prachtig album van gemaakt, echt knap werk weer
    gr linda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig Mirande,hier zal ze als ze ouder is heel blij mee zijn.Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Mirande, wat een ontzettend gaaf album is het geworden zeg! Echt zo ontzettend knap vin dik dat want het is echt een heel karwei! Het resultaat is echt om trots op te zijn en waar je waarschijnlijk nog heel erg lang met veel plezier in terug kijkt. Blij om te horen dat jullie zo'n fijne vakantie hebben gehad. En dan komt er helaas ook weer een moment dat het voorbij is..... Wij zijn alweer 3 weken bezig, lijkt alweer een eeuwigheid haha. Ben erg benieuwd naar je volgend mini-album...

    Heel veel groetjes Annika

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh oh oh, wat een prachtig album weer. Wát een werk, met alle boekjes en flapjes in je boek. Echt heel leuk gedaan en zó ontzettend leuk voor Merle later! Succes weer op je werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat is dit ontzettend waardevol, het is even een werkje:) maar dan heb je ook bijzondere boekjes, heel erg mooi!!!

    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Helemaal super dit Mirande, wat heb je dit weer topperdetop gemaakt. Sterkte morgen weer met werken maar ook wel weer lekker de regelmaat.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauwww, wat ontzettend gaaf Mirande!! Zal best een heleboel werk geweest zijn, maar dan heb je ook wat, prachtige herinnering voor later.
    Liefs, Diana.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat heb je mooi gemaakt Miran!!
    Leuk met al die meidenkleuren, daar ben ik wel een beetje jaloers op hoor, hihi!
    En ja die teksten printen kost inderdaad veel tijd.
    Ik ben er laatst (kids waren logeren)een hele dag mee bezig geweest. pff. Wel voor 3 boekjes dan, maar toch.
    Werk ze maar weer, de 1e dag zit er al weer op.
    Enne vind Lars het leuk in zijn nieuwe klas? Joeri wel, hij is zooo blij met deze juffen! Ik hoop Lars ook!
    Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wow wat leuk om te zien, daar zit een hoop werk in,
    maar wat heb je het mooi gemaakt allemaal, toppie ☺

    Fijne (knutsel)week gewenst ☺
    Lieve grtjsss van Erica ¤
    heidebloempjuh.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  15. oooooooooo, wat een gave workshop was dat! Wat heb je een prachtig boek gemaakt. Ik wil de handout wel!! En dat papier is zoooo gaaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. je hebt hem mooi gemaakt hoor,was dit het naturel album,ja die heb ik haar ook bezorgd,hij komt van iemand anders,uit Frankrijk leuk is hij geworden,met die kleurtjes zo
    toppie hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wow wat een super album heb je voor je dochter gemaakt, ik snap niet helemaal hoe je de basis heb gedaan haha. Wat een leuk en vrolijk designpapier heb je er voor gebruikt. Ken het gevoel van jouw wel een beetje, telkens met een album beginnen is zo leuk, en het duurt lang om het af te maken. Ik zit altijd te goochelen met de leuke foto's uit te zoeken, vind dat een ramp.
    Groetjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog. Ik vind het erg leuk om al jullie reacties te lezen en het werkt voor mij enorm motiverend om nog meer creaties te maken. Bedankt voor je bezoekje en hopelijk tot snel.
Groetjes Mirande